Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
30.07.2024, 06:48

A šta bi bilo i da je rasprave o Deklaraciji bilo?

č: | fb:

Nacionalna Ana, shodno shvatanju uloge u kojoj se našla bez svoje krivice, oštro je zamerila opoziciji što se nije bavila raspravom Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda. Zapravo, ograničila se na nju... Podrazumeva se mada je bilo i izričitog zaključivanja, da je time opozicija pokazala kako je ne zanimaju ni ta prava, ni taj narod!

 

A o čemu bi se i raspravljalo, i šta bismo time dobili? Da li je "ulaženje u sitna crevca" ili "zakeranje i cepidlačenje", pitanje o kakvim se to "nacionalnim i političkim pravima" Srba radi, za razliku od "nacionalnih i političkih prava" ne-Srba? I da li zbirno ili ponaosob, u svakoj državi u kojoj žive sa Srbima? Ako se zaista namerava nešto "zaštiti!". Pitanje je, i to osetljivije, od koga treba Srbe zaštiti? Ko ih ugrožava u Srbiji, koja je upravo "država srpskog naroda i nacija koje u njoj žive" (ne znamo kako stoji sa Republikom Srpskom, verovatno slično), a ko u ostalim državama? I kako stoji traženje zaštite Srba u njima, sa mešanjem u njihova unutrašnja pitanja? Pogotovu u Hrvatskoj, čiji Srbi nisu pozivani na Svesrpski sabor, i o svojim "nacionalnim i političkim pravima" (precizno definisanim), mirno raspravljaju u Saboru Republike Hrvatske...

 

Tako da odsustvom rasprave nismo dobili samo još jedno takmičenje u neolimpijskoj disciplini ko voli, a ko ne voli "srpski narod". A od onih koji ga vole, ko voli više, i najviše! Da ne idemo dalje, ili u pitanje šta je Deklaracijom "pisac hteo da ne kaže".

 

Blogovi