Borislav Stefanović (foto: ĐorđeĐoković)
Borislav Stefanović (foto: ĐorđeĐoković)
05.04.2016, 06:54

Stefanović: Levica Srbije stvara Srbiju za sve nas

č: | fb:

„Bićemo najlepše i najprijatnije iznenađenje ovih izbora. Srbija će najzad dobiti partiju koja se bori za sve ljude, partiju koja će stvoriti Srbiju koja je za sve nas, a ne Srbiju za samo pet posto oligarhije koja upravlja sa 98 posto kapitala, kako je danas u našoj zemlji“, poručio je sinoć u Valjevu lider Levice Srbije Borislav Stefanović.

On je rekao da je Levica Srbije jedina partija u Srbiji koja se zalaže za to da Država gradi fabrike tamo gde je to strateški opravdano, jer nam je to efikasnije i jeftinije nego da dajemo ogroman novac stranom investitoru.

„Hoćemo da izjednačimo domaćeg i stranog investitora i da uslovimo davanje iz budžeta stranim investitorima, a već sada  Aleksandar Vučić daje 27.000 do 29.000 evra stranim investitorima po radnom mestu, tako da se radnicima omogući da imaju sindikat, da je obavezno plaćen prekovremeni rad i učešće u upravi preduzeća kroz savet zaposlenih“, kaže Stefanović i dodaje da investitori treba da znaju da mi ne tražimo nemačke plate, ali da tražimo uslove rada koji postoje u Nemačkoj i drugim evroskim zemljama.

Borislav Stefanović i Valjevka

Borislav Stefanović i Valjevka (Foto: ĐorđeĐoković)

Levica Srbije se zalaže za veće poreze za najbogatije, za to da se više novca izdvaja za zdravstvo, obrazovanje, privredu i poljoprivredu, da poljoprivrednici imaju jasnu otkupnu cenu i da im se obezbede državne subvencije, kao i da se zaustave otkazi u javnom sektoru koje je pripremila Vučićeva Vlada odmah posle izbora.

„Od drugih partija se izdvajamo i po tome što hoćemo da donesemo Zakon o poreklu imovine, koji je obavezan za sva povezana lica. Mi smo taj Zakon predali u Skupštinu Srbije, ali vlast za njega nije bila zainteresovana. Zalažemo se i za to da stranačko zapošljavanje bude krivično delo, jer je to jedan od načina da naši mladi ostanu u Srbiji. Borićemo se za ukidanje Zakona o radu, ugovora o privremenim i povremenim poslovima, koji izrabljuju mlade, hoćemo da zaustavimo potpunu kontrolu medija i progon neistomišljenika. Naravno da je za sve to potrebno vreme i da ta demokratska borba neće biti kratka ni laka, ali mi smo tu da se borimo i na kraju da pobedimo“, kaže Stefanović.

Levica Srbije prati istraživanja javnog mnjenja i to ona, kako reče Stefanović, koja nisu režimski kontrolisana, i po njima Levica Srbije odlično stoji i beleži najbrži rast.

„Šteta je što nemamo više vremena, jer paralelno pravimo strukturu partije i radimo kampanju sa minimalnim sredstvima u jako otežanim uslovima, kao uostalom sve partije opozicije, jer jedino SNS ima novac za kampanju“, zaključio je lider Levice Srbije Borislav Stefanović.

   

 

Aktuelno