Sanda Rašković Ivić (foto: Đorđe Đoković)
Sanda Rašković Ivić (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2016, 06:54

Rašković Ivić: Zalažemo se i za ekonomski patriotizam

č: | fb:

"Politika koalicije DSS i Dveri je drugačija od ostalih partija, naša politika se bitno razlikuje od vlasti, ali i od parlamentarne opozicije, jer se zalažemo i za ekonomski patriotizam", poručila je predsednica DSS Sanda Rašković Ivić. Ona je sinoć u Valjevu ponovila da DSS ne želi ni EU, ni NATO, ali je za jačanje veze sa Rusijom.

„Pored klasičnih državotvornih tema, kao što su ne u NATO, evroskepticizam, borba za Kosovo ili za njegovo očuvanje u okviru Srbije i premeštanje priče o Kosovu u Savet bezbednosti UN uz, naravno, poštovanje Ustava Srbije, ono što je karakteristično za našu koaliciju jeste oslonac na Rusku federaciju, posebno oslonac u ekonomskom smislu, u smislu velikog tržišta, kao i ekonomski patriotizam.

„Ekonomski patriotizam znači davanje podrške i forsiranje domaće proizvodnje, domaćeg poljoprivrednika, domaćeg privrednika, domaćeg zanatlije. Novac, koji je u budžetu opredeljen za ulaganje u strane investicije, a to je 300 miliona evra, treba da bude prebačen na domaći teren. Na taj način ćemo otvoriti nova radna mesta, zaposliti građane Srbije, posebno mlade bračne parove“, rekla je predsednica DSS.

Sanda Rašković Ivić

Sanda Rašković Ivić (Foto: Đorđe Đoković)

Uz sve to, Sanda Rašković Ivić će, kao jedina žena lider stranke na srpskoj političkoj sceni, imati specifičnu ulogu, koju je sama sebi dodelila, ali koju su joj, kako reče, po inerciji dodelile i žene Srbije, a to je da predstavlja žensku populaciju u Skupštini Srbije.

„Nije lako biti žena političar u Srbiji, nositi se sa brojnim poslovima i izazovima, jer naša politička kultura je još uvek muška politička kultura i politički svet u Srbiji je takođe muški svet. Mnogi napadi na mene, koji su bili prizemni i vulgarni, nisu bili takvi samo zbog toga što sam predstavnica opozicije i što predstavljam politiku suprotnu od politike vladajuće stranke, nego ima nešto i u tome što sam žena, a u Srbije je lako i jednostvano, skoro pa i dozvoljeno vređati ženu“, rekla je sinoć u Valjevu predsednica DSS Sanda Rašković Ivić odgovarajući na pitanje da li je lako biti žena političar u Srbiji.

Aktuelno