Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2022, 11:32

Monodrama “Dosije Dositej”

č: | fb:

Škola stranih jezika Kontext poklanja monodramu "Dosije Dositej", Eliane Gavrilović, koja će biti odigrana večeras u 20 časova u Centru za kulturu.

 

Monodrama "Dosije Dositej", iz pera Eliane Gavrilović, premijerno izvedena 26. 12. 2021. inspirisana je životnom pričom našeg velikog prosvetitelja, književnika i filozofa Dositeja Obradovića. Spajanjem Dositejeve biografije i prostora u kome se predstava odvija u potpunosti će doći do izražaja interpretativna moć muzejskog teatra, kroz prikaz jedne istorijske ličnosti čije je delo neraskidivo povezano sa zdanjem u kome se danas Muzej nalazi.

Lik Dositeja Obradovića igra autor postavke, glumac Vladimir Cvejić koji prikazuje epohu u kojoj je Dositej živeo, ljude s kojima se susretao i razdolje osvita moderne srpske države. Ova  postavka je namenjena kako pozorišnoj publici tako i u svrhu obrazovnog karaktera za studente i učenike.

 

Saradnici na predstavi: narrator Aleksandar Mihailović, organizator Miodrag Tomić, savetnik za scenski govor Radovan Knežević, savetnik za izradu kostimaBoris Čakširan, vlasuljarski radovi i postavka šminke Dubravka Bušatlija, snimatelj i montažer tona Miloš Krstić.

 

Predstava traje 60 minuta. Ulaz je besplatan.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 49 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara