Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
Novogodišnji koncerti (foto: Muzilka škola)
22.12.2022, 12:20

Novogodišnji koncerti učenika muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" organizuje novogodišnje koncerte Gudačkog, Duvačkog i Klavirskog odseka. Koncerti Gudačkog odseka biće održani 22. i 23. decembra u Modernoj galeriji u 18 časova. Na prvom koncertu će nastupiti učenici drugog ciklusa osnovne muzičke škole, a na drugom koncertu će nastupiti učenici srednje muzičke škole.

 

Novogodišnji koncert najmlađih gudača biće održan 26. decembra u 18 časova u svečanoj sali MŠ "Živorad Grbić", potom  će pred publikom biti učenici Klavirskog odseka 27. decembra u 19 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole, dok će se novogodišnji koncerti Duvačkog odseka održati u Valjevskoj gimnaziji 26. i 27. decembra u 18 časova.

 

Na svim novogodišnjim koncertima će nastupiti najtalentovaniji učenici pomenutih odseka. Oni će se predstaviti veoma efektnim i virtuoznim komadima najvećih kompozitora svih epoha, a ujedno su to kompozicije kojima će predstaviti svoj talenat na predstojećim republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, te su ovi novogodišnji nastupi i svojevrsna premijerna izvođenja.

 

Tradicija novogodišnjih koncerata odseka traje preko jedne decenije i sa radošću možemo da zaključimo da njihov broj iz godine u godinu raste, stoga su to već ciklusi koncerata odseka, što podrazumeva nastup preko trideset učenika sa svakog odseka.

 

Uskoro se bliži punih sedam decenija postojanja škole, a novogodišnji koncerti predstavljaju finale koncertne sezone u 2022. godini "Muzikalno, molim!". Realizacija koncerata planirana je istim tempom i u prvoj polovini 2023. godine - do kraja ove školske godine.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 32 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara