Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2023, 09:29

"Valjevske umetničke svečanosti"

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi biće održan 4. Internacionalni umetnički festival "Valjevske umetničke svečanosti" (VAUS 2023) od 25. do 27. novembra. Organizatori festivala su Muzička škola "Živorad Grbić" i udruženje muzičara "Muzičko sazvežđe"

 

Cilj ovog internacionalnog umetničkog festivala je da okupi umetnike iz različitih zemalja i umetnosti u našem gradu, a građanima Valjeva omogući uživanje u izložbama, koncertima i debatama. Saradnja među srpskim umetnicima i umetnicima iz inostranstva je izuzetno dragocena, pa je tako VAUS do sada imao saradnju umetnika iz Srbije sa gostima iz Rusije, Kazahstana, BiH, uz podršku institucija kao što su: grad Valjevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Moderna galerija Valjevo, Muzička škola "Živorad Grbić", koja je i na ovogodišnjem festivalu partner i veoma važan deo mozaika VAUS festivala.

 

Koncert otvaranja je u subotu, 25. novembra, u 19 časova u svečanoj sali. Nastupiće renomirani umetnici iz Slovenije, profesori Muzičke akademije u Ljubljani - Jože Kotar (klarinet), Luka Ferini (klavir), Rok Zgonc (violina) i prof. MŠ "Živorad Grbić" Andrija Mirković (klarinet). Na programu će biti dela Mocarta, Krajslera, Novačeka, Grgina i Kromera.

 

U nedelju, 26. novembra, u 12 časova biće realizovana izložba "Put umetnika" i razgovor sa umetnicima.

 

Koncert zatvaranja biće održan u ponedeljak, 27. novembra, u 19 časova. Nastupiće gudački orkestar "Feniks", dirigent mr Snežana Stevanović, učenici valjevske muzičke škole: Sofija Novaković (violina), Tara Ljujić (flauta), Hana Perić (violončelo) i Vuk Stevanović (violina) i prof. Ana Pejović (klavirska saradnja).

 

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 37 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara