Predstava korisnika Dnevnog boravka
Predstava korisnika Dnevnog boravka
16.10.2024, 09:16

Prva nagrada za predstavu korisnika Dnevnog boravka Valjevo

č: | fb:

Predstava "Jedne letnje noći" korisnika Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju iz Valjeva, osvojila je prvu nagradu na festivalu u Crvenki, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 

Udruženje MNRO "Plava ptica" iz Kule, organizovalo je treći Festival dramskog stvaralaštva osoba sa mentalnim teškoćama, gde su nastupili i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju iz Valjeva sa predstavom "Jedne letnje noći".

 

Na festivalu održanom 11. oktobra u Crvenki, predstava "Jedne letnje noći" je osvojila prvo mesto u konkurenciji pet dramskih ostvarenja. Nagrada za najbolji glumački par festivala pripala je takođe korisnicima Dnevnog boravka – Mirjani Krunić i Janku Milosavljeviću.

 

Festival je izuzetna prilika da se sretnu udruženja iz drugih gradova koja se bave dramskim stvaralaštvom i tako predstave autorska dela koja se sprovode u okviru aktivnosti Dnevnog boravka.

 

Udruženje "Naši snovi", sprovodi već devet godina inovativnu aktivnost u okviru pružanja usluge Dnevnog boravka, po metodi Aps Arta, radionice primenjenog pozorišta. Ova metoda u radu promoviše ideju pozorišta kao sredstvo ličnog razvoja, koja kroz igru i promene doprinosi boljem osećaju i prihvatanju osoba sa intelektualnim teškoćama.

 

Usluge Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju i sve aktivnosti u okviru realizacije usluga se u kontinuitetu finansiraju već 15 godina iz budžeta grada Valjeva.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 16 sati 5 minuta

"Ispoljavati empatiju", nije dužnost samo nekih...

Nije samo "lepo", "za ugledanje", "ljudski", "empatija", nego je i dužnost, pomagati one kojima je pomoć potrebna. Pa i nesrećne migrante, iz afričkih i bliskoistočnih zemalja! Trebalo bi da je...

PK Valis (foto: PK Valis)
Mađunarodni miting Pre 19 sati 13 minuta

Plivači Valisa uspešni u Kikindi

Jedan od najuspešnijih takmičara mitinga, koji je održan ovog vikenda u Kikindi, bio je Andrej Milivojević, član valjevskog plivačkog kluba Valis. Učestvovalo je 380 plivača iz Mađarske, Bugarske,...