Projekcija u Centralu (foto: Boris Jovanović)
Projekcija u Centralu (foto: Boris Jovanović)
06.09.2015, 12:05

„Ničije dete“ poslednjeg dana Festivala

č: | fb:

„Valjevski filmski susreti“ završavaju se večeras. Poslednjeg dana ovog jedinstvenog filmskog festivala, u organiziaciji VAKUM, biće prikazani dugometražni igrani filmovi „Ničije dete“ i „Čarlston za Ognjenku“, kao i kratki igrani film „Balada o hlebu i jabukama“ i dokumentarni „Tito i film“.

Prva filmska projekcija, poslednjeg dana Festivala, je dokumentarni „Tito i film“, diplomski rad mladog i talentovaog Valjevca Davida Kecojevića, od 17.00 časova u bioskopu Central. Nakon dodele nagrade „Slobodan Golubović Leman“, koja je ustanovljena ove godine u čast velikog valjevskog filmadžije, biće prikazan srpski film iz 2014. „Ničije dete“ u režiji i po scenariju Vuka Ršumovića. Film je dobitnik nekoliko domaćih nagrada, a svetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Veneciji.

Na drugoj lokaciji „Valjevskih filmskih susreta" u bivšem kafeu „Bajka“ od 20.00 časova u okviru programa „Omaž Lemanu“ biće prikazan kratki igrani film „Balada o hlebu i jabukama“ za koji je Leman kao scenarista i režiser dobio Zlatnu medalju na Festivalu kratkog filma u Beogradu 1999.godine. Potom će pred publikom biti srpski film iz 2008. „Čarlston za Ognjenku“, u režiji Uroša Stojanovića, čiji je asistemt na filmu bio Slobodan Golubović Leman.

„Valjevski filmski susreti“, koji su otvoreni u četvrtak, zavrašavaju se večeras žurkom iznenađenja od 22.30 u bivšem kafeu „Bajka“.

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 14 sati 5 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 20 sati 40 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...