Projekcija u Centralu (foto: Boris Jovanović)
Projekcija u Centralu (foto: Boris Jovanović)
06.09.2015, 12:05

„Ničije dete“ poslednjeg dana Festivala

č: | fb:

„Valjevski filmski susreti“ završavaju se večeras. Poslednjeg dana ovog jedinstvenog filmskog festivala, u organiziaciji VAKUM, biće prikazani dugometražni igrani filmovi „Ničije dete“ i „Čarlston za Ognjenku“, kao i kratki igrani film „Balada o hlebu i jabukama“ i dokumentarni „Tito i film“.

Prva filmska projekcija, poslednjeg dana Festivala, je dokumentarni „Tito i film“, diplomski rad mladog i talentovaog Valjevca Davida Kecojevića, od 17.00 časova u bioskopu Central. Nakon dodele nagrade „Slobodan Golubović Leman“, koja je ustanovljena ove godine u čast velikog valjevskog filmadžije, biće prikazan srpski film iz 2014. „Ničije dete“ u režiji i po scenariju Vuka Ršumovića. Film je dobitnik nekoliko domaćih nagrada, a svetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Veneciji.

Na drugoj lokaciji „Valjevskih filmskih susreta" u bivšem kafeu „Bajka“ od 20.00 časova u okviru programa „Omaž Lemanu“ biće prikazan kratki igrani film „Balada o hlebu i jabukama“ za koji je Leman kao scenarista i režiser dobio Zlatnu medalju na Festivalu kratkog filma u Beogradu 1999.godine. Potom će pred publikom biti srpski film iz 2008. „Čarlston za Ognjenku“, u režiji Uroša Stojanovića, čiji je asistemt na filmu bio Slobodan Golubović Leman.

„Valjevski filmski susreti“, koji su otvoreni u četvrtak, zavrašavaju se večeras žurkom iznenađenja od 22.30 u bivšem kafeu „Bajka“.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara