Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
30.06.2022, 06:44

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

č: | fb:

U Gradskoj kući Lajkovac na Vidovdan je upriličen tradicionalni prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković i zamenik predsednika Obrad Milutinović. Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige.

 

Đak generacije Srednje škole "17. septembar" i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, "vukovac" je i Jovan Teofilović. Đak generacije OŠ "Mile Dubljević" je Nikolina Pantić, osim nje "vukovci" su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić. Đak generacije OŠ "Dimitrije Tucović" Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević. Učenica VI razreda ove škole Teodora Bajić nagrađena je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i plasman na Republičko takmičenje iz matematike.

 

Predsednik opštine Andrija Živković je najboljim učenicima poručio:

 

"Učenici koji su danas dobili nagrade i priznanja su na dostojan način reprezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac, na šta smo veoma ponosni. Nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole. Danas smo u razgovoru izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine".

 

Interesantno je da su deca iz Lajkovca đaci generacije u nekoliko škola u Valjevu i Beogradu. Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Nepričave, a Tehničke škole Valjevo Sanja Jelenić, takođe iz Nepričave. Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Valjevske gimnazije je Lajkovčanka Jana Jovanović, koja je do sedmog razreda pohađala OŠ "Mile Dubljević" u Lajkovcu. Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 48 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara