Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2022, 06:39

Aleksandar Vučić u Osečini na otvaranju "Sajma šljiva"

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju 17. "Sajma šljiva" u Osečini koje je najavljeno za 13 časova, objavljeno je na sajtu predsednika Republike Srbije.

 

Najstariju manifestaciju u Podgorini predsednik Srbije je otvorio 2017. godine, samo nekoliko meseci nakon što je izabran za predsednika Republike.

Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.)

Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Sajam šljiva" u Osečini, na kome se okupi preko 200 izlagača iz zemlje i regiona, uvek se organizuje u poslednjoj nedelji avgusta, a cilj je prezantacija kraljice voća-šljive.

 

Večeras, u danu svečanog otvaranja, u Sportskom centru Osečina od 21 čas nastupa Ana Bekuta, a sutra uveče u isto vreme je koncert Isaka Šabanovića.

 

Za sve dane Sajma u hali Sportskog centra biće izloženi najbolji proizvodi od šljiva lokalnih poljoprivrednika - rakija, džem, pekmez, slatko od šljiva, šljivani kolači, karaban i mnogi drugi specijaliteti.

 

Tu su i izložba mehanizacije, sadnog materijala, kuvanje pekmeza, sušenje šljive, pečenje i degustacija rakije, izložba Zlatne ruke, Trg starih zanata i mnogi drugi sadržaji.

 

Manifestacija se završava u nedelju dodelom nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 28 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara