Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2022, 10:40

Opozicioni odbornici GG "Pokreni se" napustili sednicu Skupštine Osečine

č: | fb:

Odbornici GG "Pokreni se", jedine opozicije u osečanskoj Skupštini, napustili su poslednju sednicu koja je održana 30. novembra, saopštila je Grupa građana "Pokreni se".

 

Kako se navodi u saopštenju, kap koja je prelila čašu je dostavljanje trećeg rebalansa budžeta za 2022. godinu neposredno pred samu sednicu, tačnije na ulazu u skupštinsku salu, a stavljena je kao vanredna tačka dnevnog reda. Na potpuno isti način kao i prilikom razmatranja drugog rebalansa na sednici Skupštine opštine 22. septembra.

 

"Naime, takvim postupanjem onemogućava se odbornicima da učestvuju u radu Skupštine, da iznose eventualne primedbe, ukažu na zloupotrebe, a da ne pominjemo mogućnost da ulože amandmane. Zakon o budžetskom sistemu je jasan i kaže da se rebalans budžeta donosi po istoj proceduri kao i budžet, odnosno postoje rokovi, javna rasprava, razmatranje na skupštinskom odboru za finansije… Ništa od toga ne postoji kod sadašnje vlasti", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Osečanske SNS dahije smatraju da ako su na vlasti ne moraju da poštuju Zakon, niti da građanima polažu račune, osim svom idolu, čijoj slici na zidu se klanjaju i čiji lik i delo pokušavaju da kopiraju, jer oni su vlast. Neznanje i nestručnost, u kombinaciji sa osionim i bahatim ponašanjem, zavladali su Osečinom".

 

Grupa građana "Pokreni se" navodi da razloga ima mnogo zbog kojih vlast pokušava da sakrije kako troši pare građana Osečine i zašto rade tri rebalansa za manje od pola godine.

 

Izdvojili su samo neke: "zaduživanje opštine za ulično osvetljenje na 15 godina, dugovi i gubici JKP "Osečina", višestruko veći iznos od realnog za ugradnju kamera, stranačko namirivanje budžetskim parama, pa onda preteraju u napred navedenom, pa mora opet i opet – tajni rebalans".

 

"Pokreni se" poziva predsednika Skupštine opštine da svojim kolegama odbornicima omogući da učestvuju u skupštinskom radu tako što će odbornici blagovremeno dobijati materijal za sednice lokalnog parlamenta.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 28 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara