Maskenbal predškolaca (foto: Dragana Nedeljković)
Maskenbal predškolaca (foto: Dragana Nedeljković)
07.10.2014, 17:36

Maskenbal i Raspevane boje

č: | fb:

Drugi dan Dečje nedelje na Ubu protekao je u znaku velikog dečjeg karnevala pod maskama, u organizaciji Predškolske ustanove. Gradskim ulicama i trgom prodefilovalo je par stotina princeza i prinčeva, dobrih i zlih vila i vilenjaka, Uspavanih lepotica i Snežana, patuljaka, Betmena i Spajdermena, ljutih gusara i dobroćudnih baka, molera i mornara, kauboja i indijanaca, kao i drugi omiljeni likovi iz crtaća i bajki, s mnogo truda i mašte stvarani i s ponosom prikazani sugrađanima. Kreacije za maskenbal mališani su napravili zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima.

Maskenbal predškolaca

Maskenbal predškolaca (Foto: Dragana Nedeljković)

Organizovanjem manifestacije “Raspevane boje”, danas se i Udruženje osoba sa posebnim potrebama “Živimo zajedno” uključilo u obeležavanje Dečje nedelje. Na Gradskom trgu, učenici specijalne škole “Ljubomir Aćimović” iz Mugaša, uz pomoć svojih drugara - predškolaca iz Vrtića i nekolicine volontera bojili su i oslikavali  dečje kišobrane, koji će biti izloženi na tradicionalnoj prodajnoj izložbi rukotvorina Udruženja “Živimo zajedno”. Deci iz Udruženja podršku su pružili i učenici Muzičke škole “Petar Stojanović” mini koncertom klasične muzike.

Oslikavanje kišobrana

Oslikavanje kišobrana (Foto: Dragana Nedeljković)

Defektolozi u specijalnoj školi “Ljubomir Aćimović”, Mirjana Jovanović i Danijela Trzan ističu da današnja manifestacija objedinjuje socijalnu inkluziju i muzikoterapiju, koji značajno utiču na kvalitet života dece sa smetnjama u razvoju.

- Angažovanjem dece iz Predškolske ustanove, koji su mali asistenti učenicima iz Murgaša i zajedno sa njima oslikavaju kišobrane, doprineli smo socijalnoj interakciji, što je veoma važno. Pored toga,  deca iz Muzičke škole svojom interpretacijom doprinose pozitivnoj atmosferi, rapoloženju i koncentraciji i stimulišu psihomotorne i kognitivne sposobnosti, kao i emocionalni i kreativni izraz svakog deteta pojedinačno, koje je rodjenjem prirodno naviknuto na muziku, a koja će doprineti prevazilaženju njegovih razvojnih teškoća – objašnjava Danijela Trzan.

Udruženje “Živimo zajedno” danas je na Gradskom trgu organizovalo i izložbu rukotvorina dece sa posebnim potrebama, nastalih u kreativnim radionicama ovog Udruženja i specijalne škole “Ljubomir Aćimović” u Murgašu. 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 10 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara