Sneg u mioničkom kraju (foto: www.mionica.rs)
Sneg u mioničkom kraju (foto: www.mionica.rs)
20.01.2024, 11:11

Snežna vejavica zahvatila opštinu Mionica

č: | fb:

Šest ekipa sa tri skipa i kamionom, traktorima su na terenu od sinoć, kada su počele veće padavine. Mašine su u Osečenici, Krčmaru, Brežđu, Bukovcu, Mratišiću pa nastavljaju dalje kako bi stigli u svako mesto. Uz pomoć lokalne samopuprave, angažovni su traktori i voze koji takođe čiste sneg po zavejanim selima, a građani su vrlo zainteresovani da pomognu.

 

- Naše zimske službe rade od sinoć. U saradnji sa našim građanima angažovali smo i dodatne traktore po selima koji su od velikog značaja u ovom momentu. Cilj je da sve funkcioniše uprkos otežanim vrmenskim uslovima. Stići ćemo do svakog sela i svakog čoveka – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica, koji je od radnika zimske službe tražio dodatni angažman kako bi se putevi održali prohodnim.

 

Iz poslovnice Elektrodistribucije u Mionici kažu da je sa snabdevanjem električnom energijom stabilno, ali da su oni u pripravnosti ukoliko dođe do nekih smetnji.

 

Svi građani na teritoriji opštine Mionica koji imaju problema sa prohodnosti puteva i dr. mogu se obratiti opštinskom Kol centru besplatnim pozivom na broj 0800-50-50-55.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 20 sati 2 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara