Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni učenici na Svetosavskoj akademiji (foto: www.mionica.rs)
31.01.2024, 10:00

Uručene nagrade najboljim učesnicima Svetosavskog nagradnog konkursa i najboljim učenicima

č: | fb:

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na jubilarnom desetom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica" kao i učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

 

Na Svetosavskom konkursu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz mioničkih škola. Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj, a stariji u literaranoj i likovnoj kategoriji. Na temu konkursa "Svetlost Svete Gore" stiglo je oko 85 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najbolja 22 rada nagrađeno je knjigom, paketićem i novčanim nagradama u vrednostima od 15, 10 i 8 hiljada dinara.

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa

Nagrađeni učenici Svetosavskog konkursa (Foto: www.mionica.rs)

 

Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u prepunom Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija gde su nagrađeni najbolji učenici.

 

- Imamo divnu i talentovanu decu. Važno je da nastavimo da gradimo našu kuću, našu Mionicu i našu Srbiju. Imamo jednu zemlju i jedan život. I zato je veoma bitno da se posvetimo lepim stvarima. I da se baš večeras okrenemo oko sebe, pogledamo jedni druge, uputimo lepu reč i da sa ove akademije odemo sa mišlju da svim ljudima oko nas želimo ono što želimo i sebi, jer to je svetosavski put kojim treba da idemo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Na svečanoj akademiji nastupili su hor Predškolske ustanove "Neven", polaznici muzičke škole "Živorad Grbić" u Mionici, hor "Vučari", etno grupa "Mione", glumci Branko Antonić i Aca Lukić, foklorni oktet "Abrašević". Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 46 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara