Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
31.07.2024, 12:31

Tribina "Istina i zablude o rudnicima u Mionici i valjevskom kraju" otakazana zbog pretnji učesnicima

č: | fb:

Tribina "Istina i zablude o rudnicima u Mionici i valjevskom kraju" se otkazuje zbog bezbednosti građana, saopštila je PR služba Mionice.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbog pretnji nasiljem i napadima na učesnike tribina, linčovanja na društvenim mrežama, kao i najave nasilnih upada u Kulturni centar Mionice, tribina neće biti održana.

 

"Organizatori takozvanog 'Narodnog protesta', a koji zapravo predstavlja paravan za političke stranke, pretili su opštinskim službenicima, presretali službena vozila. Cepali su plakate o najavljenoj tribini, pretili građanima i učesnicima", navodi seu saopštenju.

 

Prema rečima organizatora, tribina "Istina i zablude o rudnicima u Mionici i valjevskom kraju" imala je za cilj da javnom mnjenju ukaže na relevantne činjenice da u Mionici i Kolubarskom okrugu neće biti iskopavanja litijuma, jer se ne može iskopavati nešto čega nema.

 

"Stručnjaci su svim žiteljima Mionice želeli da prezentuju činjenice geologa da teritorija opštine Mionica u svom geološkom sastavu nema dovoljne količine litijuma koje bi mogle da se koriste za eksploataciju. Svaka tvrdnja koja se zasniva na drugačijim podacima predstavlja najbrutalniju obmanu, laž i dezinformaciju. Očigledno je da organizatori protesta žele da dezinformacijama ispolitizuju celu stvar i da izazovu incidente", piše u saopštenju i dodaje:

 

"Opština Mionica je u obavezi da svojim građanima pruži relevatne činjenice i argumente i zato je bila zakazana tribina, koja se otkazuje zbog bezbednosti građana. Opština Mionica ukazuje da je važno da se pitanja rešavaju dijalogom, a ne politizacijom i incidentima, kako to rade organizatori protesta koji su nedavno upadali i u verske objekte. Kulturni centar Mionice predstavlja mesto okupljanja svih Mioničana i najave nasilnih upada, izazivanje i rušenja kulturnih institucija predstavljaju najbrutalniji vid ugrožavanja bezbednosti građana". 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 25 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara