Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
06.08.2024, 10:39

Janković: Biće obezbeđene dodatne količine vode

č: | fb:

"Razmatraju se rešenja kojim će se obezbediti dodatne količine vode", rekao je predsednik Mionice nakon obilaska izvorišta Orlovac i Popovača. 

 

- Svakodnevno smo na terenu i razmatramo rešenja kako bismo obezbedili dodatne količine vode. U vreme suše, u potpunosti razumemo nervozu naših sugrađana i zato ćemo u narednim danima pustiti u rad novi sistem na Orlovcu, nastaviti da dopremamo vodu u rezervoare Popovaču sa koga se snabdevaju Ključ, Tolić, deo Paštrića, deo Popadića, kao i u rezervoar Sanković. Od proglašenja vanredne situacije vojne i cisterne JKP „Vodovod Mionica“ dopremaju vodu do svakog domaćinstva, a mi ćemo se potruditi da to bude još brže. Pored toga, ugradićemo digitalne vodomere i opremu koja će lakše i brže detektovakti kvar u sistemu. A u septembru očekujemo da u rad bude pušten novi vodovodni sistem Ključka vrela kojim ćemo rešiti probleme vodosnabdevanja u 12 sela: Robajama, Rajkoviću, Ključu, Osečenici, Golupcu, Bukovcu, Mratišiću, Šušeoci, Đurđevcu, Sankoviću, Radobiću, Klašniću – kaže Janković i dodaje da se zahvaljuje svim svojim sugrađanima na razumevanju i strpljenju.

 

Na teritoriji opštine Mionica i dalje je na snazi vanredna situacija koja je proglašena usled ekstremne vremenske pojave - suše koja je prouzrokovana toplim talasom i poremećajem snabdevanja vodom za piće.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 10 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara