Pomor ribe u Kolubari (arhiva 2021.) (foto: Goran Živanović)
Pomor ribe u Kolubari (arhiva 2021.) (foto: Goran Živanović)
08.08.2024, 06:53

Odloženo ročište protiv optuženih za pomor ribe u Kolubari

č: | fb:

U Osnovnom sudu u Mionici odloženo je ročište u postupku protiv optuženih za ekološki incident koji se dogodio sredinom jula 2021. godine kada je došlo do masovnog pomora ribe u Kolubari, nizvodno od mosta u Divcima prema Slovcu, jer je odbrana zatražila novo veštačenje.

 

Ovom predlogu se usprotivio tužilac Osnovnog javnog tužilašva u Mionici, međutim Osnovni sud u Mionici je predlog prihvatio te je ročište odloženo na neodređeno.

 

Podsetimo, sredinom jula 2021. godine došlo je do masovnog pomora ribe u Kolubari, nizvodno od mosta u Divcima prema Slovcu, kada je u reku ispušten amonijak i fekalije sa, kako se tada sumnjalo, jedne farme u selu Radobić pored Mionice. 

 

Osnovno javno tužilaštvu u Mionici je, nakon preduzetih dokaznih radnji, pre godinu dana podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Mionici protiv direktora tog preduzeća B. L. (41) zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nepreduzimanje mera zaštite životne sredine za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina i novčana kazna. Za isto krivično delo podnet je optužni predlog i protiv pravnog lica PD "Stočar" Ub. 

 

Optužni predlog je podnet je i protiv vlasnika PD "Stočar" Ub S. L. (68) i zaposlenog R. Š. (58) zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina i novčana kazna.

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara