Oprema za kabinet fizike (foto: www.mionica.rs)
Oprema za kabinet fizike (foto: www.mionica.rs)
14.08.2024, 06:54

Opremljen kabinet fizike u osnovnoj školi u Rajkoviću

č: | fb:

Kabinet fizike u Osnovnoj školi u Rajkoviću u vrednosti od gotovo milion dinara opremljen je sredstvima Unikredit banke, saopštila je PR služba Mionice. Nabavljeno je više od 50 rekvizita koji obuhvataju sve praktične primere koji prate plan i program nastave. Šestaci, sedmaci, osmaci moći će već od septembra da koriste opremu koja će im pomoći u savlađivanju potrebnih znanja.

 

- Zahvaljujem se Unikredit banci na izdvojenim sredstvima i volji da našim đacima omogućimo što bolje uslove za obrazovanje. Ovakvu opremu malo koja škola ima, a naša deca imaće priliku da na pravi način usvajaju nova znanja. Sve pohvale za nastavnike, učenike, sve zaposlene u školi u Rajkoviću, a mi ćemo nastaviti da budemo podrška i ovoj školi i svim drugim školskim ustanovama na teritoriji naše opštine. Najlepše je učiti i usvajati nova znanja. To nas čini da budmo još bolji i uspešniji - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Osnovna škola u Rajkoviću kompletno je rekonstruisana 2016. godine zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srbije i opštine Mionica u iznosu od 26 miliona dinara.

 

Oprema za kabinet fizike

Oprema za kabinet fizike (Foto: www.mionica.rs)

- Povodom opremanja kabineta fizike u našoj školi želim da izrazim duboku zahvalnost predstavnicima "Unikredit" banke na čelu sa direktorom Nikolom Vuletićem. Opremili smo kabinet najsavremenijom opremom i obezbedili sva potrebna nastavna sredstva koja mogu da proprate svaku oblast u fizici od 6. do 8. razreda. Mi želimo da našu malu seosku školu opremimo najsavremenijim nastavnim sredstvima u skladu sa obrazovnim standardima Ministarstva prosvete. Posebno nam ide na ruku to što i predsednik naše opštine Boban Janković dosta sredstava ulaže na poboljšanje uslova u školama. Dugujemo mu i veliku zahvalnost što se maksimalno zalaže i pruža podršku za opstanak svih malih škola u našoj opštini kao simbol održivosti opstanka sela i cele opštine - kazala je direktorka škole Olga Petrović.

 

Dodala je da pored odlične saradnje sa predsednikom opštine Mionica, imaju i uspešnu saradnju sa načelnicom Školske uprave dr Zoricom Jocić koja je "uvek tu da pruži stručnu pomoć i koja se iskreno obraduje svim našim uspešno realizovanim projektima čija je svrha da unapredimo uslove u školi".

 

Olga Petrović je rekla da je projektni tim škole spreman i dalje da se bavi izradom projekata i traženjem potencijalnih donatora uz čiju pomoć će i dalje unapređivati rad škole.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 11 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara