Vrtić u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Vrtić u Mionici (foto: www.mionica.rs)
26.08.2024, 08:40

Radovi na sanaciji mioničkog vrtića biće završeni do septembra

č: | fb:

Radovi na sanaciji Predškolske ustanove "Neven" u Mionici, koja je pretrpela ozbiljna oštećenja nakon junskih poplava kada je voda prodrla u radne sobe, višenamensku salu, dva dečija kupatila, hodnik i uništila rekvizite, igračke, opremu, inventar..., biće završeni do septembra.

 

U toku su molerski i podopolagački radovi. Novac za sanaciju podova obezbedila je opština Mionica u vrednosti od milion dinara, a iz Fondacije "Novak Đoković" biće nabavljen nameštaj, oprema, igračke i didaktički materijal u tri radne sobe i višenamenskoj sali u vrednosti od četiri miliona dinara. Pored toga u sanaciji vrtića učestvovali su i građani opštine Mionica koji su dali svoj doprinos u vidu prevoza, molerskih radova i materijala. Predškolku ustanovu posetio je predsednik opštine Mionica Boban Janković gde je sa rukovodstvom razgovarao o daljim planovima.

 

- Svi se sećamo juna i scena poplavljenog vrtića. Zajedničkim snagama uspeli smo da saniramo oštećenja tako da će sve biti gotovo do septembra. Zahvaljujem se svima koji su pružili nesebičnu pomoć tokom ove teške situacije. Posebnu zahvalnost dugujemo vaspitačima koji su uložili rad i trud da sve bude gotovo što pre i da naši mališani neometano pohađaju vrtić. Bez pomoći, ovaj zadatak bi bio mnogo teži. Mionica je još jednom pokazala da je velika porodica. A mi ćemo nastaviti sa ulaganjima, trenutno smo u fazi revidiranja projektne dokumentacije za obnovu vrtića – kaže Janković.

Obilazak radova u vrtiću

Obilazak radova u vrtiću (Foto: www.mionica.rs)

 

U novoj školskoj godini u glavni objekat u Mionici i grupe na terenu pri lokalnim seoskim školama krenuće ukupno 363 mališana.

 

- Nakon poplava koje su nanele ogromnu materijalnu štetu našem objektu, morali smo vredno da radimo kako bi uslovi za boravak dece opet bili na visokom nivou. Cilj nam je da osposobimo poplavljene prostorije za prijem dece u celodnevni boravak od prvog septembra i da novu radnu godinu započnemo u punom kapacitetu. U ovim teškim danima koji će ubrzo biti iza nas veliku podršku i pomoć dobili smo od našeg osnivača, Opštine Mionica i predsednika opštine gospodina Bobana Jankovića. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i Fondaciji Novak Đoković koja je donirala nameštaj, opremu, igračke i didaktički materijal za sve poplavljene radne sobe. Očekujemo i nadamo se da ćemo ostvariti naš cilj i da ćemo od prvog septembra nastaviti sa dosadašnjom dobrom praksom i obezbeđivanjem kvalitetnog programa vaspitanja i obrazovanja za decu Mionice – kaže Vanja Atić, direktor PU "Neven".

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 7 minuta

Privremeno ukidanje autobuskog stajališta "Đezba"

Zbog zatvaranja jedne kolovozne trake u Ulici vladike Nikolaja i preusmeravanja saobraćaja u jednu saobraćajnu traku, autobusko stajalište "Đezba" neće moći da se koristi dok traju radovu na...

 (foto: )
Krajem avgusta Pre 4 sati 28 minuta

Rođena prva beba iz doniranih spermatozoida

Krajem avgusta rođena je prva beba iz doniranih spermatozoida nastala u laboratoriji valjevskog Zdravstvenog centra, a "singl" majka iz Šapca je donela na svet zdravog dečaka. Do kraja godine...

Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
Saopštenje Pre 21 sati 26 minuta

Vlast na Ubu je pala, naprednjaci to ignorišu!?

Vlast na Ubu je pala 7. septembra 2024. godine, jer se tada navršilo tri meseca od poslednje održane sednice Skupštine opštine Ub, navode u zajedničkom saopštenju za javnost opozicione odborničke...  · 5 komentara