Prvaci (foto: www.mionica.rs)
Prvaci (foto: www.mionica.rs)
03.09.2024, 10:35

Besplatne knjige za sve mioničke prvake

č: | fb:

Opština Mionica obezbedila je po osmi put zaredom besplatne knjige za 102 mionička prvaka. Za ovaj program lokalna samouprava je budžetom obezbedila oko 1,1 milion dinara. Ovog septembra prvi razred upisalo je 10 prvaka više nego prošle godine. 

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je prvake u osnovnim školama u Mionica i Rajkoviću prvog dana nove školske godine i uručio im knjige i školski pribor.

 

- Cilj nam je da olakšamo roditeljima, a da našim prvacima na najbolji mogući način čestitamo polazak u školu. Tu smo da brinemo, da budemo podrška i da se borimo da se u našoj mioničkoj porodici živi još bolje. A lepa vest je da ove godine imamo i više prvaka. Septembar je početak za svakog od nas i neka naša septembarska odluka bude da se posvetimo lepim stvarima, da poštujemo jedni druge, a da našim đacima stvaramo svakog dana još bolje okruženje gde će odrastati - rekao je Janković.

Janković uručio knjige

Janković uručio knjige (Foto: www.mionica.rs)

U Mionici su kompletno renovirane osnovna i srednja škola, u čiju rekonstrukciju je uloženo 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, 1,2 miliona za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu, dok je za osnovnu školu u Dučiću izdvojeno 4,4 miliona dinara.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 13 sati 44 minuta

"Ispoljavati empatiju", nije dužnost samo nekih...

Nije samo "lepo", "za ugledanje", "ljudski", "empatija", nego je i dužnost, pomagati one kojima je pomoć potrebna. Pa i nesrećne migrante, iz afričkih i bliskoistočnih zemalja! Trebalo bi da je...

PK Valis (foto: PK Valis)
Mađunarodni miting Pre 16 sati 53 minuta

Plivači Valisa uspešni u Kikindi

Jedan od najuspešnijih takmičara mitinga, koji je održan ovog vikenda u Kikindi, bio je Andrej Milivojević, član valjevskog plivačkog kluba Valis. Učestvovalo je 380 plivača iz Mađarske, Bugarske,...