Opremljen kabinet biologije (foto: www.mionica.rs)
Opremljen kabinet biologije (foto: www.mionica.rs)
13.10.2024, 08:30

Donacijom Ambasade Poljske opremljen kabinet biologije u školi u Rajkoviću

č: | fb:

Zahvaljujući donaciji Ambasade Poljske opremljen je kabinet biologije najsavremenijim rekvizitima u Osnovnoj školi "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću u vrednosti od skoro 400 hiljada dinara.

 

-Svake godine naša Ambasada objavljuje konkurs Poljska pomoć gde se mogu javiti škole. Shodno konkursu, opremili smo kabinet biologije u školi u Rajkoviću i to će sigurno značiti učenicima ovde - kaže Kamila Duda Kavečka, otpravnica poslova Ambasade Poljske u Srbiji.

Opremljen kabinet biologije

Opremljen kabinet biologije (Foto: www.mionica.rs)

 

-Ova škola je primer kako zapravo treba raditi razvojno planiranje, projektno planiranje i na koji način obezbediti sredstva. Stalno govorimo o funkcionalnim i primenljivim znanjima, a ova donacija Ambasade Poljske je izuzetno značajna za decu jer će na praktičan način moći da uče - kaže dr Zorica Jocić, načelnica Školske urpave Kolubarsko-Mačvanskog regiona.
Osnovna škola u Rajkoviću kompletno je obnovljena 2016. godine uz podršku Vlade Republike Srbije u vrednosti od 26 miliona dinara.

 

- Želim da se zahvalim Ambasadi Poljske, lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Bobanom Jankovićem, načelnici Školske uprave na podršci. Takođe, želim da pohvalim nastavnike koji stalno rade na novim projektima i u tom smeru ćemo i nastaviti. Ova oprema je veom važna za usvajanje praktičnih znanja - kaže direktorka škole Olga Petrović.
Veliku podršku za dalji razvoj obrazovanja škole na mioničkoj teritoriji dobijaju od lokalne samouprave.

Opremljen kabinet biologije

Opremljen kabinet biologije (Foto: www.mionica.rs)

 

- Za opštinu je veoma važno što škole, a posebno škola u Rajkoviću stalno učestvuju na konkursima i dobijaju projekte i unapređuju kvalitet obrazovanja. Uvek smo tu da budemo podrška i zajedničkim snagama poboljšamo uslove obrazovanja što je jedna od važnijih ciljeva koje sporovodimo - kaže Iva Nikolić iz Kabineta predsednika opštine zadužena za razvoj obrazovanja

 

Na raspisan konkurs Ambasade Poljske pristiglo je oko 200 prijava, a među 8 odabranih našao se i projekat škole u Rajkoviću pod nazivom "Mala škola u selu očekuje pomoć na delu".

Aktuelno

Aleksandar Gatalica (foto: Bilbioteka Radovan Beli Marković )
Ustanovila i dodeljuje lajkovačka Biblioteka Pre 1 dan 4 sati

Aleksandru Gatalici uručena Nagrada "Radovan Beli Marković"

Književniku Aleksandru Gatalici uručena je književna nagrada za najbolje prozno delo na srpskom jeziku objavljeno u prethodnih godinu dana, koju je ustanovila i dodeljuje lajkovačka Biblioteka...

Pozivnica (foto: Udruženje Karavan)
Danas obeležavaje završetka Pre 1 dan 4 sati

Mural Dragana Marića na Bairu posvećen Nadi Knežević

Umetničko udruženje Karavan iz Valjeva u subotu, 12. oktobra u 16 časova, u naselju Bair, obeležiće završetak oslikavanja murala posvećenog Nadi Knežević, akademskog slikara Dragana Marića.

Žena na klupi (foto: Kolubarske.rs)
Svetski dan mentalnog zdravlja 11.10.2024

Porast depresije i anksioznih poremećaja

Ovogodišnji Svetski dan mentalnog zdravlja obeležen je pod sloganom "Zdravlje na radnom mestu", čime je naglašena vitalna povezanost između mentalnog zdravlja i radnog mesta. Posebno u periodu...  · 2 komentara