Mionica
Mionica
10.11.2014, 18:05

Izbori u Mionici 28. decembra

č: | fb:

Lokalni izbori u Mionici biće održani 28. decembra. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković donela je odluku o raspisivanju lokalnih izbora u opštinama Mionica i Lučani, saopšteno je danas iz kabineta predsednice parlamenta.

Kako se navodi u saopštenju, odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku", kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji. Predsednica parlamenta odluku o raspisivanju lokalnih izbora donela je na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi.

Vlada Srbije je 22. oktobra raspustila SO Mionica i imenovala Privremeno veće, koje čine predsednik inženjer Boban Janković iz SNS,  članovi iz te stranke magistar ekonomije Ivana Kovačević i preduzetnik Milovan Lekić, kao i Miroslav Đurić iz NS, dosadašnji zamenik predsednika Opštine, i iz SPS-a Dragan Gavrilović, dosadašnji predsednik Opštine. Privremene mere u SO Mionica su uvedene, jer  lokalni parlament nije zasedao tri meseca. Poslednja prilika je bila sednica Skupštine opštine 9. septembra, na kojoj je trebalo da bude usvojen rebalans budžeta, međutim nije održana zbog nedostatka kvoruma, od 39 u sali se pojavilo 12odbornika.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 13 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 53 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara