Mionica
Mionica
10.11.2014, 18:05

Izbori u Mionici 28. decembra

č: | fb:

Lokalni izbori u Mionici biće održani 28. decembra. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković donela je odluku o raspisivanju lokalnih izbora u opštinama Mionica i Lučani, saopšteno je danas iz kabineta predsednice parlamenta.

Kako se navodi u saopštenju, odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku", kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji. Predsednica parlamenta odluku o raspisivanju lokalnih izbora donela je na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi.

Vlada Srbije je 22. oktobra raspustila SO Mionica i imenovala Privremeno veće, koje čine predsednik inženjer Boban Janković iz SNS,  članovi iz te stranke magistar ekonomije Ivana Kovačević i preduzetnik Milovan Lekić, kao i Miroslav Đurić iz NS, dosadašnji zamenik predsednika Opštine, i iz SPS-a Dragan Gavrilović, dosadašnji predsednik Opštine. Privremene mere u SO Mionica su uvedene, jer  lokalni parlament nije zasedao tri meseca. Poslednja prilika je bila sednica Skupštine opštine 9. septembra, na kojoj je trebalo da bude usvojen rebalans budžeta, međutim nije održana zbog nedostatka kvoruma, od 39 u sali se pojavilo 12odbornika.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 17 sati 26 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara