Podgorko zasladio Slovence
Podgorko zasladio Slovence
13.11.2014, 15:40

„Podgorko” na slovenačkom tržištu

č: | fb:

Nekoliko podgorskih privrednih kolektiva i voćara imali su uspešan nastup na tradicionalnom sajmu preduzetništva u slovenačkom gradu Ormožu. Suve šljive, rakija prepečenica i drugi prepoznatljivi proizvodi iz osečanskog kraja, koga su ovog puta sa štanda Opštine i Turističke organizacije „Podgorina” dostojno predstavljale firme „Plemić-komerc” i „Belfarma”, privukli su ogromnu pažnju brojnih posetilaca i domaćina ove manifestacije.

- Zadovoljni smo nastupom na ovom sajmu i prvim povoljnim utiscima potencijalnih partnera koji su do nas doprli još pre nego što smo krenuli natrag iz Slovenije – kaže Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”, istučući srdačan prijem na koji su naišli opštinska delegacija Osečine, privrednici, poljoprivredni proizvođači i turisti, koji u sve većem broju učestvuju u ovakvim međusobnim razmenama iz lokalnih zajednica iz dve nekada jugoslovenske republike.

Firma „Belfarma” iskoristila je ovaj izlazak na slovenačko tržište za početak promocije seta svojih novih proizvoda pod zajedničkim nazivom „Podgorko”. Domaće slatko sa suvim šljivama, koje su punjene orasima i u kojem su „spojeni savršen ukus prirode, srpska tradicija i simbol gostoprimstva” posebno je zainteresovalo sajamske sladokusce.

Delegaciju Osečine predvodio je Nenad Stevanović, predsednik Opštine, koji se zahvalio čelnicima i građanima nekoliko opština iz severo-istočnog dela Slovenije, na ukazanoj, pažnji, brizi i poslatoj pomoći odmah nakon katastrofalnih poplava i pokretanja klizišta u maju mesecu.-Sa rukovodstvima grupe opština i njihovom područnom komorom preduzetnika dogovorali smo se i oko toga da naše intenzivno prijateljstvo, koje traje skoro deceniju,  još više unapredimo, naročito u oblasti ekonomije – kaže Stevanović.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara