<p>Majke sa bebama, dr Bosiljkom Aleksić i zaposleni</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Majke sa bebama, dr Bosiljkom Aleksić i zaposleni</p> (foto: Dragan Savić)
14.11.2014, 14:30

Prva trka među rafovima

č: | fb:

Program Narodne biblioteke Osečina pod nazivom „Prvi put u Biblioteci” okupio je u prostorijama ove ustanove majke i njihove mališane starosti do dve godine. Nesvakidašnjim gostima predstavljen je knjižni fond i aktivnosti koje su ovde realizuju, a sve mame besplatno su dobile godišnju članarinu. U drugom delu ovog zanimljivog druženja dr Bosiljka Aleksić, pedijatar u osečanskom Domu zdravlja, razgovarala je sa mladim majkama o zdravoj ishrani.

Na kraju je na improvizovanoj „stazi” između rafova sa knjigama organizovana zanimljiva nagradna trka devojčica i dečaka koji su tek prohodali (ali su vešti u puzanju). Takmičari su prema uzrastu bili  podeljeni u tri kategorije. Prve „medalje” osvojili su: deca do godinu dana - Anja (Jelene) Zeljić (11 meseci), Valentina (Jelene) Savić (9) i Elena (Radmile) Lukić (11); od 12 do 15 meseci - Maša (Ivane) Jovanović (13), Bogdan (Biljane) Miljković (14) i Lena (Jelene) Gladović (14); u od 15 do 24 meseca - Natalija (Verice) Davidović (22), Helena (Brankice) Lukić (16) i Andrija (Gorice) Mladenović (16). Utešne nagrade pripale su: Mariji (Milice) Timotić (18) i Teodori ( Tatjane) Ranković (16 meseci).

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara