Opštinski odbor Udruženja „Kraljevina Srbija” (foto: Dragan Savić)
Opštinski odbor Udruženja „Kraljevina Srbija” (foto: Dragan Savić)
08.01.2015, 12:05

U Osečini osnovan odbor monarhista

č: | fb:

U Osečini je osnovan Opštinski odbor Udruženja „Kraljevina Srbija”, čiji su glavni ciljevi širenje monarhističkih ideja, zatim unapređenje demokratije, ljudskih i manjinskih prava, promovisanje tolerancije i uzajamnog poštovanja među verskim i nacionalnim grupama kroz obrazovanje i edukaciju,  kao i očuvanje i isticanje kulturnog i istorijskog nasleđa, uz saradnju sa sličnim udruženjima i asocijacijama na nivou države i dijaspore.

Po rečima Svetozara Gačića, prvog predsednika Opštinskog odbora, monarhisti se zalažu za obnovu ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji i svojim delovanjem, kroz humanitarne, volonterske i druge promotivne akcije, uz direktnu podršku i saradnju sa Kraljevskim Dvorom, nastoje da se ona obnovi i to po ugledu na države koje spadaju među najuspešnije u svetu, kao što su: Švedska, Danska, Norveška, Velika Britanija, Španija, Belgija, Japan, Kanada i mnoge druge.

On ističe da će se ovo nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana posebno angažovati na negovanju tradicije, zaštite životne sredine, sporta i zdravog života u celini.

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara