Na Sajmu u Beogradu (foto: TO Osečina)
Na Sajmu u Beogradu (foto: TO Osečina)
03.03.2015, 12:46

Predstavljene manifestacije i sela

č: | fb:

Na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija „Podgorina” iz Osečine, sa zajedničkog štanda sa turističkim organizacijama iz grada Loznice i opštine Krupanj, promovisala je sve bogatiju ponudu svog kraja u ovoj oblasti.

- Pojavljivanje na najvećoj turističkoj smotri u našoj zemlji iskoristili smo da široj javnosti što detaljnije i uspešnije predstavimo turističke vrednosti opštine Osečina i ovog dela Srbije. Početak najavljivanja jubilarnog 10. Sajma šljiva, koji će se održati poslednjeg vikenda u mesecu avgustu, kao i najpoznatijih  sajamskih brendova proizvedenih od šljive, ovog puta bili su u prvom planu, ali nismo zapostavili ni ostale naše mogućnosti – kaže Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”.

Turizmolog Nenad Pantelić dodaje da je na ovom sajamskom nastupu posebno promovisana ponuda seoskog turizma, kao i ovdašnje  manifestacije, pre svega kulturno-umetničke smotre: „Dve obale jedna Drina” u Peckoj, koja prevazilazi lokalne okvire, i „Sabora kod Tomić i Pantelić su zadovoljno konstatovali, na osnovu ostvarenih kontakata i postignutih dogovora, da su realna očekivanja da se na narednom Sajmu šljiva pojave brojni novi izlagača i gosti, a takođe i veći broj učesnika na drugim podgorskim festivalima, kao i korisnika bogate ponude seoskog turizma ili odmora na selu, s obzirom na veliko zanimanje za mogućnost da se uz odmor i rekreaciju kod ovdašnjih domaćina jeftino obezbedi kvalitetna.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 46 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara