Na Sajmu u Beogradu (foto: TO Osečina)
Na Sajmu u Beogradu (foto: TO Osečina)
03.03.2015, 12:46

Predstavljene manifestacije i sela

č: | fb:

Na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija „Podgorina” iz Osečine, sa zajedničkog štanda sa turističkim organizacijama iz grada Loznice i opštine Krupanj, promovisala je sve bogatiju ponudu svog kraja u ovoj oblasti.

- Pojavljivanje na najvećoj turističkoj smotri u našoj zemlji iskoristili smo da široj javnosti što detaljnije i uspešnije predstavimo turističke vrednosti opštine Osečina i ovog dela Srbije. Početak najavljivanja jubilarnog 10. Sajma šljiva, koji će se održati poslednjeg vikenda u mesecu avgustu, kao i najpoznatijih  sajamskih brendova proizvedenih od šljive, ovog puta bili su u prvom planu, ali nismo zapostavili ni ostale naše mogućnosti – kaže Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”.

Turizmolog Nenad Pantelić dodaje da je na ovom sajamskom nastupu posebno promovisana ponuda seoskog turizma, kao i ovdašnje  manifestacije, pre svega kulturno-umetničke smotre: „Dve obale jedna Drina” u Peckoj, koja prevazilazi lokalne okvire, i „Sabora kod Tomić i Pantelić su zadovoljno konstatovali, na osnovu ostvarenih kontakata i postignutih dogovora, da su realna očekivanja da se na narednom Sajmu šljiva pojave brojni novi izlagača i gosti, a takođe i veći broj učesnika na drugim podgorskim festivalima, kao i korisnika bogate ponude seoskog turizma ili odmora na selu, s obzirom na veliko zanimanje za mogućnost da se uz odmor i rekreaciju kod ovdašnjih domaćina jeftino obezbedi kvalitetna.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 34 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara