Članovi stručnog tela za agrar (foto: Dragan Savić)
Članovi stručnog tela za agrar (foto: Dragan Savić)
25.03.2015, 18:38

Za subvencije i edukaciju

č: | fb:

Opštinski Fond za poljoprivredu, za čiji je rad u 2015. godini  predviđeno šest miliona dinara budžetskih sredstava, finansiraće nekoliko oblasti koje su članovi stručnog tela opštine Osečina prepoznali kao ključne i od kojih se očekuje da daju zamajac poljoprivrednoj proizvodnji na ovom području.

- Subvencionisanje kamata na kratkoročne poljoprivredne kredite, kupovina opreme i mehanizacije,nastavak nabavke subvencionisanih sadnica u voćarstvu i umatičenih ovaca u stočarstvu, kao i početak radova na projektu oglednog polja za šljivu, najvažnije su oblasti koje će biti podržane iz ovog Fonda – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine i dodaje da će biti nastavljeno nabavljanje  košnica za mlade pčelare i omogućeno stručno usavršavanja poljoprivrednika.

Pored ovih već tradicionalnih subvencija i edukacije proizvođača u agraru, lokalna samouprava će ove godine po prvi put ući u realizaciju raspodele subvencionisanih sadnica raznih sorti malina. Od ove mere članovi opštinskog stručnog tela Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, i Dušan Vučićević iz Poljoprivredne savedovane službe, očekuju pozitivne efekte i početak organizovanog širenja površina pod malinjacima.

Načelnik Opštinske uprave Osečina Milan Urošević napominje da će se u cilju promocije zadrugarstva i dalje tražiti najbolja rešenja, koja bi trebalo da dovedu do formiranja makar jedne funkcionalne zadruge za veći deo  teritoriji opštine. U toku godine za te namene namene biće dodatno opredeljena sredstva.

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 55 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara