Članovi stručnog tela za agrar (foto: Dragan Savić)
Članovi stručnog tela za agrar (foto: Dragan Savić)
25.03.2015, 18:38

Za subvencije i edukaciju

č: | fb:

Opštinski Fond za poljoprivredu, za čiji je rad u 2015. godini  predviđeno šest miliona dinara budžetskih sredstava, finansiraće nekoliko oblasti koje su članovi stručnog tela opštine Osečina prepoznali kao ključne i od kojih se očekuje da daju zamajac poljoprivrednoj proizvodnji na ovom području.

- Subvencionisanje kamata na kratkoročne poljoprivredne kredite, kupovina opreme i mehanizacije,nastavak nabavke subvencionisanih sadnica u voćarstvu i umatičenih ovaca u stočarstvu, kao i početak radova na projektu oglednog polja za šljivu, najvažnije su oblasti koje će biti podržane iz ovog Fonda – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine i dodaje da će biti nastavljeno nabavljanje  košnica za mlade pčelare i omogućeno stručno usavršavanja poljoprivrednika.

Pored ovih već tradicionalnih subvencija i edukacije proizvođača u agraru, lokalna samouprava će ove godine po prvi put ući u realizaciju raspodele subvencionisanih sadnica raznih sorti malina. Od ove mere članovi opštinskog stručnog tela Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, i Dušan Vučićević iz Poljoprivredne savedovane službe, očekuju pozitivne efekte i početak organizovanog širenja površina pod malinjacima.

Načelnik Opštinske uprave Osečina Milan Urošević napominje da će se u cilju promocije zadrugarstva i dalje tražiti najbolja rešenja, koja bi trebalo da dovedu do formiranja makar jedne funkcionalne zadruge za veći deo  teritoriji opštine. U toku godine za te namene namene biće dodatno opredeljena sredstva.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 37 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara