Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković uručio aparat (foto: www.mionica.rs)
03.07.2019, 08:43

Moderan aparat za trakcionu terapiju u Banji Vrujci

č: | fb:

Opština Mionica donirala je kompjuterizovani aparat za trakciju kičme sa specijalnim stolom za ekstenziju Službi fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci.

 

Vrednost ovog aparata, koji je Domu Zdravlja Mionica pod čijim okriljem se nalazi Služba fizikalne medicine i rehabilitacije, uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, je 927.000 dinara.

 

- Ambulanta u Banji Vrujci je ovim aparatom u velikoj meri obogatila i osavremenila paletu svojih usluga. Sada pored različitih terapijskih procedura za koje je ova Služba specijalizovala tokom dugog niza godina, pridodavanjem trakcione terapije idemo u korak sa savremenim potrebama i radimo na razvoju medicinskog turizma – rekao je Janković.

Aparat za trakcionu terapiju

Aparat za trakcionu terapiju (Foto: www.mionica.rs)

 

Dekompresijska ili trakciona terapija se smatra veoma učinkovitom kod lečenja cervikalne i lumbalne diskopatije (uklještenja diskusa), kompresivne radikolopatije, išijasa, reduktibilne skolioze, bolova u donjem delu kičmenog stuba i smanjena pokretljivosti donjeg dela leđa.

 

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci u svojoj ponudi ima balneoprocedure, elektroterapiju, magnetoterapiju, kao i horizontalnu i kineziterapiju. Nova trakciona terapija, spada u vanstandardne usluge i preporučuje se u kombinaciji sa ostalim terapijskim procedurama koje ova ambulanta.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 43 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara