Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Krušik (foto: Kolubarske.rs)
25.06.2024, 09:06

UGS Nezavisnost i ASNS: Obustaviti antisindikalnu kampanju poslovodstva Krušika i sankcionisati odgovorne

č: | fb:

Poništiti nezakonita oduzimanja reprezentativnosti sindikatima Nezavisnost i ASNS u valjevskoj fabrici "Krušik", a protiv odgovornih lica pokrenuti postupke u skladu sa zakonom, zahtev je dva sindikata saopšten na sastanku u Ministarstvu odbrane, objavljeno je na sajtu UGS Nezavisnost.

 

Zbog nezakonite antisindikalne kampanje poslovodstva državne kompanije "Krušik" u ponedeljeak su se sastali predstavnici UGS Nezavisnost, ASNS i Ministarstva odbrane Republike Srbije. Sastanku je prethodio protest članova dva sindikata ispred Ministarstva odbrane.

 

U razgovoru sa predstavnicima Uprave za odbrambene tehnologije ovog ministarstva sindikalni predstavnici su detaljno izložili probleme sa kojima se suočavaju zaposleni koji su članovi ova dva sindikata u "Krušiku". S tim u vezi, UGS Nezavisnost i ASNS su  predstavnicima Ministarstva odbrane saopštili sledeće zahteve:

 

  • Da se v.d. direktora i predsednik Nadzornog odbora "Krušika" obrate svim nižim nivoima menadžmenta i upozore da će se protiv svih lica koja ograničavaju ili sprečavaju slobodu sindikalnog delovanja pokrenuti postupci u skladu sa zakonom;
  • Da se ponište rešenja o oduzimanju reprezentativnosti UGS Nezavisnost i ASNS i da se protiv odgovornih lica za nezakonito donošenje takvih rešenja pokrenu postupci u skladu sa zakonom.
  • Dogovoreno je i da ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić, tokom posete "Krušiku", koja je planirana u julu, održi sastanak sa poslovodstvom i sindikatima tog privrednog društva, kako bi se sprečilo dalje zaoštaravanje odnosa i omogućilo delovanje sindikata u skladu sa pozitivnim propisima.

 

UGS Nezavisnost i ASNS očekuju da se do kraja nedelje utvrdi termin sastanka sa ministrom Gašićem, nakon čega će doneti odluku o eventualnim daljim aktivnostima, objavljeno je na sajtu UGS Nezavisnost.

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 1 sati 47 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar