Gašić u Krušiku (foto: www.mod.gov.rs)
Gašić u Krušiku (foto: www.mod.gov.rs)
17.07.2024, 13:46

Ministar Gašić u "Krušiku"

č: | fb:

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas HK "Krušik" u Valjevu, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane. Tokom obilaska, sastao se sa rukovodstvom fabrike i tom prilikom su predstavljeni rezultati poslovanja i planovi kompanije za naredni period.

 

Ministar Gašić održao je i poseban sastanak sa širim rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikalnih organizacija koje svoju delatnost obavljaju u "Krušiku", gde se razgovaralo o aktuelnim pitanjima od značaja za njihov rad.

 

Prema navodima Ministarstva odbrane, nakon sastanka, ministar Gašić, sa saradnicima, obišao je proizvodne pogone površinske zaštite i proizvodnje komora, objekat kotlarnice koja je u fazi rekonstrukcije, kao i novu kapislanu.

 

Ministar odbrane istakao je da država ulaže znatna sredstva u našu namensku industriju, kako bi se poboljšali uslovi poslovanja i proizvodnje.

 

- Danas sam imao priliku da sa rukovodstvom kompanije "Krušik" razgovaram o poslovanju, kao i planovima za nove investicije, kako bi se proširili kapaciteti, osavremenila oprema i poboljšali uslovi rada. Od izuzetnog je značaja da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom. Država će nastaviti sa ulaganjima u našu namensku industriju, koja je pouzdan oslonac naših odbrambenih snaga – naglasio je ministar Gašić.

 

On je istakao da je proizvodnja "Krušika" veoma značajna za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije dodajući da je to preduzeće jedno od najznačajnijih za razvoj privrede Valjeva i Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 12 sati 2 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara