Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Krušik (foto: Kolubarske.rs)
05.08.2024, 06:57

U Krušiku peti “akcident” za dve godine. Uzroci i krivci nepoznati

č: | fb:

U valjevskoj vojnoj fabrici "Krušik" se u subotu, 3. avgusta, sudeći prema kratkom saopštenju rukovodstva, dogodio akcident u kome su lakše povređene tri osobe. "U pogonu za laboraciju mina, tokom rada sa kapislom, došlo je do lakše povrede tri osobe. Događaj nije imao šire razmere čime je izbegnuta veća ljudska i materijalna šteta", saopštilo je rukovodstvo fabrike.

 

Mnogi mediji su u subotu objavili da je sedmoro radnika fabrike "Krušik" lakše povređeno nakon što je eksplodirala mina. Navedeni su i inicijali sedmoro povređenih.

 

Ovo je peta nesreća koja se za dve godine dogodila u valjevskoj vojnoj fabrici

 

Podsetimo, u avgustu

2022. godine, u Kapislani je prilikom nanošenja laka na pokrivku kapisle, došlo do aktiviranja kapisle i detonacije, jedna radnica je povređena. Tada je iz fabrike saopšteno da su "na lice mesta izašli nadležni organi, a direktorka kompanije formirala je komisiju za utvrđivanje uzroka nastanka ovog događaja".

 

Početkom decembra iste godine u pogonu Upaljačnice, na doradnoj mašini, povređena je jedna radnica. Njoj je uređaj zahvatio rukavicu na desnoj ruci, a potom i deo malog prsta.

 

Krajem januara 2023. u pogonu kapislane dogodila se tehnološka eksplozija u kojoj su dve radnice povrđene.

 

Iste godine u maju, u pogonu Laboračnica, tokom izrade upaljača, došlo je do detonacije kapisle u kojoj je povređena jedna radnica.

 

Peta nesreća, ili "akcident", dogodio se 3. avgusta 2024. u kojoj su, prema navodima rukovodstva "Krušika", povređene tri osobe.

 

Na sajtu "Krušika" objavljene su kratke vesti o ovim nesrećama, ali do sada nisu objavljeni rezultati istrage "nadležnih organa", uzroci, niti da li je neko odgovarao za nesreće, ili "akcidente", koje su se dogodile u valjevskoj vojnoj fabrici u prethodne dve godine.

 

Sva je prilika da nećemo saznati ni uzroke nesreće koja se dogodila u subotu, niti čija je odgovornost...

Aktuelno

Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 15 minuta

Ove godine bez Festivala duvan čvaraka u Valjevu

Ove godine "Festival duvan čvaraka" neće biti održan jer je na delu teritorije grada Valjeva proglašena vanredna situacija zbog pojave Afričke kuge svinja, saopštio je Savet ove stalne gradske...  · 8 komentara

Vlado Dodović, Ana Marković, Zoran Živković (foto: Kolubarske.rs)
Biće uručena na manifestaciji "Gospojinski dani na Povlenu" Pre 1 dan 15 sati

Slobodan Stojićević dobitnik Nagrade "Beli"

Slobodan Stojićević, novinar u penziji, urednik u "Politici" i publicista, dobitnik je ovogodišnje Nagrade "Beli" koju dodeljuje Udruženje "Beli Povlen" za ukupno novinarsko delo u afirmaciji...