Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Krušik (foto: Kolubarske.rs)
09.08.2024, 06:50

Tužilaštvo: Nesreću u Krušiku izazvalo aktiviranje punjenja za minobacačku minu

č: | fb:

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu saopštilo je 8. avgusta da je nesreću u fabrici namenske industrije "Krušik" na zapadu Srbije prošlog vikenda izazvalo aktiviranje osnovnog punjenja za minobacačku minu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

 

"Dana 3. avgusta u fabrici 'Krušik' je oko 9.15 časova u procesu rada došlo do aktiviranja osnovnog punjenja za minobacačku minu, kao i da je od posledica detonacije i rasprskavajućeg dejstva sagorelih barutnih čestica povređeno deset lica", navodi se u odgovoru Tužilaštva za Radio Slobodna Evropa.

 

Dodaju i da će policija podneti izveštaj o ovom događaju Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Prema pisanju sajta Radio Slobodna Evropa, od 2017. do avgusta 2024. godine, u Srbiji se dogodilo 12 nesreća u fabrikama koje su u sastavu Odbrambene industrije Srbije. U tim nesrećama je živote izgubilo sedam osoba, a više od 40 je povređeno.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 15 sati 42 minuta

"Ispoljavati empatiju", nije dužnost samo nekih...

Nije samo "lepo", "za ugledanje", "ljudski", "empatija", nego je i dužnost, pomagati one kojima je pomoć potrebna. Pa i nesrećne migrante, iz afričkih i bliskoistočnih zemalja! Trebalo bi da je...

PK Valis (foto: PK Valis)
Mađunarodni miting Pre 18 sati 50 minuta

Plivači Valisa uspešni u Kikindi

Jedan od najuspešnijih takmičara mitinga, koji je održan ovog vikenda u Kikindi, bio je Andrej Milivojević, član valjevskog plivačkog kluba Valis. Učestvovalo je 380 plivača iz Mađarske, Bugarske,...