Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
04.02.2015, 18:00

Pokrenut predstečajni postupak u PP „Vujić“ i „Slogi“

č: | fb:

Privredni sud u Valjevu pokrenuo je predstečajni postupak u PP „Vujić“ i „Slogi“ u skladu sa planom reorganizacije tih firmi, a na zahtev tih firmi koji su podneti u januaru, saopšteno je danas iz tog Suda.

Ročište o PP „Vujić“ zakazano je za 17. mart, a ročište o „Slogi“ zakazano je za 19. mart, takođe u 12.00 sati. Na njima će se odlučivati o predlogu za uvođenje predstečajnog postupka i glasati o ponuđenim planovima reorganizacije. Privredni sud je odredio meru zabrane izvršenja „na obezbeđenoj i neobezbeđenoj imovini“ tih kompanija, koja može najduže da traje šest meseci bez mogućnosti njenog ponavljanja u istom postupku.

Privredni sud je pozvao poverioce i druge zainteresovane da se upoznaju sa planom reorganizacije pomenutih firmi i eventualne primedbe dostave tom Sudu, uz obavezu PP „Vujić“ i „Sloge“ da na te primedbe odgovore u zakonskom roku.

PP „Vujić“ i „Sloga“ su takođe obavezni da uplate po 300.000 dinara na ime predujma troškova predstečajnog postupka.

PP „Vujić“, koje proizvodi PVC stolariju, kao i Ugostiteljsko preduzeće „Sloga“, vlasništvo industrijalaca Vidoja i Vlajka Vujića, imaju višemesečnih teškoća u poslovanju, a predstečajni postupak pokušaja ozdravljenja firrmi po „unapred pripremljenom planu reorrganizcije“. Te planove treba da prihvate poverioci i Privrdni sud.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 59 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara