Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2019, 15:33

"Krušik" se oglasio "povodom iznošenja netačnih informacija u javnost"

č: | fb:

Povodom iznošenja netačnih informacija u javnost, koje su izvučene iz konteksta i koje se na pogrešan način interpretiraju od strane nekompetentnih lica, Holding korporacija "Krušik" a.d. Valjevo želi da upozna javnost sa nekoliko činjenica, navodi se u saopštenju koje je danas medijima uputio generalni direktor valjevske vojne fabrije Vladan Lukić.

 

Kako je navedeno u saopštenju "objavljivanjem dokumentacije na domaćim i stranim internet portalima (ugovori sa različitim kupcima sa podacima o tehničkim karakteristikama, cenama i modelima proizvoda, slike sa utovara robe, slike magacina u krugu fabrike, slike unutrašnjosti fabrike, interni izveštaji proizvodnje i dr.) naneta je ozbiljna šteta Holding korporaciji Krušik, kako sa aspekta bezbednosti fabrike i zaposlenih u njoj, tako i sa aspekta činjenja dostupnim svih bitnih podataka (cene, tehničke katakteristike i sl.) nelojalnoj konkurenciji čime se pokušava oslabiti pozicija Krušika na svetskom tržištu".

 

"U skladu sa zakonskom i podzakonskom regulativom i internim pravilnikom o zaštiti tajnosti podataka u HK "Krušik" a.d. Valjevo komercijalni ugovori smatraju se poslovnom tajnom. S obzirom na to da se u medijima spominju termini službena tajna, vojna tajna i sl, želimo da naglasimo da se radi o poslovnoj tajni kako javnost ne bi bila dovođena u zabludu", navodi se u saopštenju. 

 

Dalje piše da je "Holding korporacija Krušik a.d. Valjevo fabrika koja zapošljava 3160 radnika, koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti preko 100 miliona dolara, čiju prodaju preko 95 posto čini izvoz, te predstavlja lidera u namenskoj industriji Srbije i jednog od glavnih pokretača privredne aktivnosti u zapadnoj Srbiji, i čija se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika bez favorizovanja ili stavljanja u povoljniji položaj bilo kog poslovnog partnera (kupca, dobavljača ili neke druge strane)", navodi se u saopštenju.

 

"Zarade zaposlenima isplaćuju se redovno sa svim pripadajućim porezima i doprinosima od 1. januara 2014. godine do danas", stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao generalni direktor Holding korporacije "Krušik".

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 12 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara