Nikola Otašević (foto: www.novosti.rs)
Nikola Otašević (foto: www.novosti.rs)
20.09.2014, 18:38

Dolazi „plej“ Nikola Otašević

č: | fb:

Valjevski ABA ligaš Metalac dobija novo pojačanje, plejmejkera Nikolu Otaševića (32), koji je u prošloj sezoni do povrede odlično igrao za skopski MZT. Potom je operisao prednje ukrštene ligamente kolena, a jutros je bio na treningu kod Vlade Đokića.

Njih dvojica se znaju iz vremena kada je Đokić vodio užičku Slobodu u KLS i Superligi Srbije. Štaviše, „hed kouč“ Metalca predlagao ga je tada klupskim čelnicima svog (sadašnjeg) kluba kao „pravo pojačanje ako hoće u ABA ligu“, što tada nije prihvaćeno.

Otašević će deliti minutažu sa Dunđerskim, takođe iskusnim „plejom“, a ranije je nosio dres Hemofarma, podgoričke Budućnosti, OKK Beograda. Bivao je i u Poljskoj.

Među novajlijama u Metalcu je i centar Bojan Radulović (22, 211), koji je pre Heliosa iz Domžala bio u ljubljanskoj Olimpiji. Ipak, ne odustaje se od angažovanja Ratka Varde, a pominje se i levoruki Ivan Maraš, bivši reprezetativac Crne Gore, koji je već igrao u Metalcu.

Mlađi igrači Rakićević, Kočović, Babović i Vučićević odlaze u Crnokosu iz Kosjerića, člana KLS, što na pozajmicu, što na dvojnu registraciju. Ta odluka uslovljena je „uskakanjem“ u ABA ligu u „minut od 12“.

Počinje sređivanje hale

Od ponedeljka počinju radovi na minimalnom renoviranju Hale spoortova. Sređuje se svlačionica za gostujuće ekipe, a u dnu tribina na onoj strani gde je i novinarska loža biće napravljeni „džepovi“ za nove koševe, koji će se nalaziti na parketu. Takođe, biće nabavljen i novi semafor. Gosti će biti smeštani u hotel Omni Centra.

Na kurs u Ljubljanu putuju novi portparol Nebojša Bojanić i stitističari Đorđe Radomirović i Đorđe Pantić, a prema nekim nagoveštajima Metalac bi u klupskom aparatu morao da ima osam ljudi!

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 57 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara