Vaterpolo klub Valis (foto: VK Valis)
Vaterpolo klub Valis (foto: VK Valis)
14.09.2023, 08:54

Vaterpolo klub Valis nastupaće pod imenom Valis Vega

č: | fb:

Vaterpolo klub Valis od ove sezone nastupaće pod imenom Valis Vega, pošto je sa renomiranom gradskom kompanijom potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu koji bi, kako je navedeno na konferenciji za novinare, trebalo da bude dugoročno rešenje za valjevske vaterpoliste.

 
Predsednik kluba Nebojša Stojaković istakao je da će "vidre" u narednoj sezoni pokušati da još više pomere granice koje su dostigli i da će ambicije Valjevaca biti najviši dometi u Super ligi, plasman u Premijer Regionalnu ligu i što bolji rezultat u Evrokupu.
 
 
Stojaković je izrazio zadovoljstvo učinjenim naporima uprave u formiranju kvalitetnog igračkog pogona seniorske selekcije, ali i uloženim trudom u potrazi za sponzorima.
 
 
"Pokucali smo na sva vrata u Valjevu, obišli smo sve privredne subjekte ukazujući na značaj sporta kojem smo se posvetili, jer u klubu trenira blizu 400 dece našeg grada i mislim da smo objasnili važnost postojanja vaterpolo kluba za pravilan razvoj dece i omladine. U tim susretima smo potencirali da se novac ulaže isključivo za rad svih selekcija i da su uz seniore jedini plaćeni članovi kluba naši treneri, dok svi mi ostali ovo radimo isključivo volonterski", rekao je Stojaković.
Uprava kluba od sada je i zvanično jača za doktora Sašu Žunjića, vrsnog hirurga, koji će obavljati funkciju potpredsednika Valis Vege, a koji je i minulih godina bio uz Valisovce.
 
 
"Drago mi je što ću biti u prilici da još ozbiljnije pomognem svojim prijateljima, koji svih ovih godina vode Valis. Mislim da bi pored imena generalnog sponzora Vege u naziv kluba valjalo dodati i reč feniks, pošto se ko zna koji put dižemo iz sopstvenog pepela", poručio je Žunjić, a na opasku da bi valjalo razmisliti i o prefiksu ZC, imajući u vidu da su on i Stojaković perjanice valjevskog Zdravstvenog centra, Žunjić je otkrio da njih dvojica nisu jedini lekari koji vole vaterpolo i da će u budućnosti upravu pojačati još nekim imenima zdravstvenih radnika.
 
 
Šef stručnog štaba Miloš Saković osvrnuo se na takmičarske izazove:
 
 
"Prethodne noći je obavljen žreb za Evrokup u kojem ćemo startovati nadmetanje već 21. septembra, i moram da kažem da smo upali u grupu smrti koja će se do 24. septembra takmičiti u Šapcu. Pored naša dva tima, u grupi A su još italijanska Ortiđa, francuski Nojski la Sek i Dinamo iz Bukurešta. Rivali su veoma jaki, puni su iskusnih internacionalaca, imaju zapažene rezultate, ali koliko je nama neugodno što igramo protiv njih, toliko je i njima neprijatno što za rivala imaju Valis Vegu", konstatovao je Saković.
 
 
Sistem takmičenja je takav da će iz naše grupe dalje ići dva kluba, koji će ući u novoformiranu grupu od šest timova, koji će igrati dvokružno svako sa svakim, kod kuće i u gostima.
Pre evropskog iskušenja Valis Vega 16. septembra gostovanjem ekipi Taša u Beogradu startuje nadmetanje u B grupi Prve Super lige.
 
 
Pored Taša rivali u B grupi su još "Novobeogradski vukovi", "Crvena zvezda", "Radnički" i niški "Nais", a zamišljeno je da se igra jednokružno pet kola. 
 
 
Valis Vega će tri utakmice igrati u gostima, dok će u Valjevu dočekati Nais 1. oktobra i Crvenu zvezdu 28. oktobra. Tri prvoplasirane ekipe će sa još tri najbolje iz grupe A formirati novu grupu, u kojoj će se timovi boriti za što bolju poziciju za plej of.
 
 
Na današnjem susretu sa novinarima govorio je i kapiten Aleksandar Kovačević, koji smatra da je ekipa jača od prošlogodišnje i da bi trebalo da ostvari zapačen rezultat, a od Kovačevića se očekuje da uprkos brojnim ponudama sa strane produži vernost vidrama na još četiri godine.
 
 
Javnosti je predstavljen i 16-ogodišnji David Stefanović, učenik Tehničke škole i izdanak Valisove vaterpolo škole koji je potpisao prvi četvorogodišnji ugovor sa klubom.
 
 
Kada je reč o A1 Regionalnoj ligi, Valjevci imaju najviše ambicije i želju da ove sezone izbore plasman u Premijer ligu, u čemu će im, po Sakovićevim rečima, najveći rival biti Primorac.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 45 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara