Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
Novogodišnji turnir (foto: Slobodan Gligorić)
02.01.2024, 08:20

Na Novogodišnjem turniru 134 ekipe

č: | fb:

Susretima u kategoriji pačića između dečaka iz škole fudbala Tešnjar i Senjaka prvog dana 2024. godine startovao je Novogodišnji turnir u malom fudbalu, događaj sa tradicijom dugom više decenija u našem gradu.

 

U ukupno deset uzrasnih kategorija umeće će u narednim danima pokazati čak 134 ekipe, od čega 33 seniorska sastava što obećava mnogo uzbuđenja u najkvalitetnijim mečevima koje će publika moći da vidi.

 

Pored pomenutih pačića uvodnog dana na parketu su se našli poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci, dok će već u utorak biti igrano i osam seniorskih duela. Kao što je običaj nakon mečeva grupne faze uslediće eliminacioni susreti, posle kojih će biti poznat pobednik u svakoj kategoriji.

Novogodišnji turnir

Novogodišnji turnir (Foto: Slobodan Gligorić)

 

Potez organizatora da prvoplasirana seniorska ekipa dobije 600.000 dinara izazvao je veliko interesovanje, pa će se narednih dana u Hali sportova naći i futsal ekipe iz Šapca, Obrenovca, Kosjerića i ostalih gradova. Što se tiče mlađih selekcija turnir je prilika da uglavnom dečaci iz našeg grada pokažu umeće, a mečevi će se igrati svakodnevno od jutarnjih sati do 20 časova. Pored novčanih nagrada rezervisanih za seniore, omladince i kadete organizator je pripremio i vaučere odnosno robne nagrade za najbolje strelce u najmlađim uzrasnim kategorijama.

 

Tradicionalno, dan pauze je subota 6. januar, a zbog obaveza brojnih škola fudbala na ostalim turnirima pojedina finala u mlađim kategorijama biće igrana ranije. Turnir i ove godine pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje Fudbalski savez grada Valjeva.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 25 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara