30.08.2024, 06:54

Evropsko prvenstvo u karumu na Divčibarama

č: | fb:

26. Evropsko prvenstvo u karumu – indijskom bilijaru biće održano na Divčibarama, u hotelu Crni vrh, od 29. avgusta do 2. septembra. Kako je saopštio Karum klub Valjevac, organizator ovog takmičenja, ovom prilikom obeležiće se i jubilej 10 godina karuma u Srbiji. 

 

Svečano otvaranje prvenstva zakazano je za petak, 30. septembra, u 12 časova u hotelu Crni vrh, kojem će prisustvovati ambasadorka Indije Nj.E. Šubdaršini Tripati, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, kao i predsednik Međunarodne karum federacije Jozef Mejer i generalni sekretar Svetske karum federacije Vivek Narajan.

 

Na Evropskom prvenstvu u karumu učestvuje 111 takmičara iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Švajcarske, Češke, Poljske, Nemačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije, koji će se takmičiti u više disciplina. Biće održana takmičenja u singlu, dublovima i ekipna takmičenja.

 

U nedelju, 1. septembra, održaće se finale u singlu, a kasnije tog dana na programu je i ceremonija uručenja medalja.

 

Po završetku takmičenja, svi učesnici Evropskog prvenstva u karumu, posetiće Valjevo u ponedeljak, 2. septembra, kada će imati priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskom baštinom grada Valjeva.

 

Srbiju će na prvenstvu predstavljati osam takmičara.

 

Pokrovotelj 26. Evropskog prvenstva u karumu je grad Valjevo, a podršku u organizaciji prvenstva pružili su još i hotel Crni vrh, Publik i Tesla voda.

Aktuelno

 (foto: )
Krajem avgusta Pre 1 dan 4 sati

Rođena prva beba iz doniranih spermatozoida

Krajem avgusta rođena je prva beba iz doniranih spermatozoida nastala u laboratoriji valjevskog Zdravstvenog centra, a "singl" majka iz Šapca je donela na svet zdravog dečaka. Do kraja godine...