Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
27.10.2014, 15:56

Memorijalana atletska trka „General Đukić“

č: | fb:

Memorijalana atletska trka „General Đukić“ biće održana sutra na stazi Platani – Jovanja – Platani u dužini od 10,5 km, uz učešće više od 300 takmičara, najavili su danas organizatori. Trka se održava na dan kada je Svetomir Đukić, tada poručnik, 1906. godine organizovao pešačku trku koja je bila prva atletska manifestacija na teritoriji Srbije, a taj dan je bio i početak rada Srpskog olimpijskog komiteta.

Atletska trka „Svetomir Đukić“ uvrštena je u red sportskih atletskih takmičenja u našoj zemlji, a organizuje se godinama u znak sećanja na osnivača Olimpijskog komiteta generala Đukića. Na istorijat trke i biografiju generala Đukića podsetio je dr Jovan Tomić, predsednik Saveta atletske trke, rekavši da je general Đukić bio pionir i začetnik Olimpijskog komiteta i tako otvorio vrata naše zemlje za učešće u svim kasnijim sportskim međudržavnim takmičenjima. General Svetomir Đukić je deo svog  životnog veka proveo u Valjevu i bio je organizator mnogih sportskih događanja. Organizovanjem ove trke Valjevo čuva sećanje na ovog izuzetnog čoveka, rekli su organizatori.

Program memorijalne trke počinje u 10 časova kod restorana „Platani“ učešćem predškolaca, učenika osnovnih škola i veterana. U glavnoj trci zajedno će startovati seniori i seniorke, juniori i juniorke, kao i pripadnici vojske i policije koji će po tradiciji trčati u uniformama. Pokrovitelj memorijalne trke „General Đukić“ je Grad Valjevo, a tehnički organizator je Atletski klub „Metalac“. 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 1 dan 8 sati

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 1 dan 14 sati

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...