Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2015, 14:04

Metalac najavljuje pokušaj iznenađenja

č: | fb:

U 18. kolu ABA lige, sutra od 19.00 sati, Metalac dočekuje Partizan, a o velikom interesovanju za tu utakmicu govori i podatak da bi još 1.500 ulaznica moglo da se proda gledaocima iz Beograda, Lazarevca, Loznice, ali i Užica, Čačka, Kraljeva... Uz simpatizere crno-belih sve više je onih, kojima je Metalac simpatičan, posebno posle rezultata u ABA ligi. Uz to, valjevski košarkaši su iz Užica, Čačka, Kraljeva, Prokuplja...

Dodatnu zabunu uneo je aber da je kontigent od 650 ulaznica, odmah po (s)puštanju na blagajnu Hale sportova, smanjen za stotinu. Neko od gledalaca, koji nije mogao da kupi kartu, prijavio je policiji „malverzacije“, pa je izjavu morala da da prvi operativac Metalca. Te ulaznice su, saznajemo, podeljene valjevskim igračima za njihovu rodbinu i prijatelje. Bez obzira na to što iz Partizana poručuju kako im sleduje samo 20 ulaznica, s obzirom na to da propozicijama ABA lige klubovi ne mogu da organizovano vode navijače na utakmice u gostima, sigurno je da će crno-beli u Valjevu, kao i uvek, imati veliku podršku navijača. Tako je, uostalom, bilo i priliko nedavnog gostovanja Crvene zvezde.

Partizan je, u poređenju sa utakmicom u prvom delu, koju je „na mišiće“ dobio u Beogradu, jači i uigraniji. Tu su Saša Pavlović i Gagi Milosavljević, povredu je sanirao i Milan Mačvan, u ekipu se vraća Edo Murić. Crno-beli su sada u poziciji da su gotovo sigurni učesnici plej-ofa. Sve to, međutim, ne sprečava Valjevce da najave bar pokušaj rezultatskog iznenađenja.

Dušan Kutlešić

Dušan Kutlešić (Foto: Đorđe Đoković)

„Partizan jeste jači, ali smo i mi spremniji. Posle četiri pobede za redom na našem terenu pokušaćemo da ponovimo dobru igru iz prvog poluvremena u ’Pioniru’, ali i da prednost, koju smo tada imali, sačuvamo do kraja utakmice“, razmišljanja su kapitena Dušana Kutlešića. „Ne pretimo Partizanu, na to nemamo pravo, ali se nadam dobroj utakmici i novom spektaklu“, rekao je danas novinarima trener Vladimir Đokić.

Ponovio je da će dosadašnjih 12, povređenog Borisa Bakića menja Luka Vuksanović, ponovo istrčati na parket. Ne bismo se, međutim, zakleli da se na terenu ipak neće pojavi i „plej“ Nemanja Protić, Čačanin ubojitog šuta, koji je potpisao ugovor i trenira sa ekipom. Đokić je i do sada pokazao da ume da iznenadi startnom postavom, i protivnika i najvernije navijače Metalca, pa zbog čega to ne bi uradio i ovoga puta.

On je danas potvrdio da Bojan Bakić i Slavko Vraneš treniraju sa Metalcem.

„Bakić radi po posebnom programu posle operacije kolena, dok je Vraneš potpuno nespreman. Slavko je dobar momak, sa nama je, a da li će biti angažovan rano je o tome govoriti“, bio je pomalo zagonetan Đokić.

Crno-beli danas dolaze u Valjevo, večeras će trenirati, a sutra pre podne će, kao i Metalac, imati šuterski trening. Sudeći po izjavama u medijima, znaju šta ih čeka u Valjevu ali su optimisti i veruju da će pobedom sačuvati visoku poziciju na tabeli ABA lige. 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 1 dan 6 sati

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...  · 3 komentara

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 1 dan 13 sati

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...