Gol Mačve (foto: Đorđe Đoković)
Gol Mačve (foto: Đorđe Đoković)
31.10.2015, 16:41

Mačva osvojila bodove u Valjevu

č: | fb:

U današnjem derbiju 12. kola Srpske lige Zapad šabačka Mačva je pobedila Budućnost-Krušik u Valjevu i odnela sva tri boda. Valjevcima je ovo prvi poraz u prvenstvu, vođstvo na tabeli preuzeli su Smederevci, posle pobede nad FAP-om, a Šapčani su se vratili u trku za plasman u Prvu ligu Srbije.

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Derbi je doneo nezanimljiv fudbal. Igralo se isključivo na rezultat, što Mačvi više odgovara. Iz jedine smislene akcije na utakmici njihov Nikola Milinković (svoga Nikolu Milinkovića imaju i Valjevci) je u 44. minutu savladao Vojisavljevića, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno za pobedu u derbiju – 1:0 (1:0). U 51. minutu, doduše, Šapčani su pogodili prečku gola domaćih ali je prethodno načinjen faul pri skoku u napadu, koji je sudija Pavle Ilić iz Kragujevca sankcionisao.

Listi onih arbitara na koje se Valjevci žale da su ih do sada zakinuli lošim suđenjem “radeći za nekog trećeg”, pridružio se i Ilić, koji je u finišu prvog dela podelio dva žuta kartona Raševiću i poslao ga u svlačionicu. Prethodno je sa klupe morao trener Bajić, koji je zbog prigovora dobio crveni karton. Na Ilića su kivni i u Železničaru jer je i njih “popazio” u sred Lajkovca!

Isključenje trenera domaćih Bajića

Isključenje trenera domaćih Bajića (Foto: Đorđe Đoković)

Prvi žuti karton za Raševića

Prvi žuti karton za Raševića (Foto: Đorđe Đoković)

Da bi se iskupio, Ilić je u 73. minutu dao crveni karton Aci Đukiću, Valjevcu na privremenom radu u Mačvi, posle bespotrebno pogibeljnog starta, kada je jednog od valjevskih fudbalera pogodio đonom visoko podignute noge u glavu!

Problem domaćih bio je to što nisu uspevali da nadigraju tvrdu Mačvu, pa za 90 minuta gotovo da nije bilo prilike za gol. Stručni štab nije želeo ništa da rizikuje, izostao je onaj osećaj za filigranske izmene, koji je imao doskorašnji trener Dejan Nikolić. Ovako, sve je kao bilo na svom mestu, a bodovi su izgubljeni. Ima, naravno, i takvih dana u sportu i fudbalu. Muke Srđana Bajića tek slede – kako sastaviti tim za utakmicu sa Jedinstvom u Krčagovu posle silnih kartona, koji će desetkovati srednji red, gde ionako nema mnogo mesta za manevrisanje.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević , Gentić, Stevanović, Đermanović (Kosić) – Milinković, Prokić (I.Tomić), Rašević – Sević, Sofronić – Popović (Milovanović).

Detalj iz igre

Detalj iz igre (Foto: Đorđe Đoković)

Šansa za Budućnost Krušik

Šansa za Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Posle utakmice, neko iz tabora Šapčana, u civilnom odelu, zaleteo se na tribine verovatno povređen dobacivanjem gledalaca. Jedva su ga ljudi iz domaće ekipe smirili, a jedini logičan utisak je da se ne ponaša tako neko ko pledira da baštini tradiciju nekadašnjeg “provincijskog Urugvaja”, posebno u derbiju nakon pobede u gostima!

Komšijski derbi u Lajkovcu, Železničar – Jedinstvo, igra se sutra (13.30). Lajkovčani su ranjeni posle poraza u Zubinom Potoku, a Ubljani posle neuspeha na svom terenu protiv Valjevaca.

U 13. kolu, narednog vikenda, Budućnpst-Krušik igra sa Jerdinstvom u Krčagovu, Đelja putuje u Šabac, dok Ubljani dočekuju Šumadiju iz Aranđelovca.

Loš dan “zonaša”

Dva zonaša Kolubarskog okruga danas su poražena. Spartak je u Ljigu izgubio od Jedinstva iz Vladimiraca (0:2), dok je OFK Osečina položila oružje u Bajinoj Bašti (0:1).

Sutra (13.30), takođe u 12. kolu, komšijske derbi Ribnica-Radnički (Valjevo) igra se u Mionici. Lajkovčaki Zadrugar gostuje Zlataru u Novoj Varoši, dok Brezovica ide na noge lideru Zlatiboru u Čajetinu.

U 13. kolu, narednog vikenda, derbiji su utakmice Zadrugar-Ribnica. i OFK Osečina-Spartak. Radnički dočekuje Polimlje iz Prijepolja, a Brezovica tim Radničkog iz Klubaca, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Mesec dana pered početak zimske sezone 16.10.2024

Nema zainteresovanih za čišćenje snega u Valjevu

Nijedna ponuda nije prispela do isteka roka za javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, a do početka sezone zimskog održavanja ostalo je manje od mesec dana. Procenjena vrednost ovogodišnjeg...  · 10 komentara