Bakić sa loptom na podu ispod Josepha (foto: www.aba-liga.com)
Bakić sa loptom na podu ispod Josepha (foto: www.aba-liga.com)
31.10.2015, 23:00

Metalac izbegao katastrofu u Podgorici

č: | fb:

Košarkaši Metalca poraženi su večeras od Budućnosti u Podgorici sa 72:83 (21:22, 19:28, 12:22, 20:11) u utakmici 8. kola ABA lige, pa sada imaju skor 3-5. Valjevci su izbegli rezultatsku katastrofu s obzirom na to da su minus od 24 poena na kraju sveli na samo 11, što je podnošljivo posebno kada se u obzir uzmu dugi „prazni minuti“.

U prvoj četvrtini činilo se da Metalac može da igra ravnopravno sa liderom na tabeli jer je igra „dva na dva“ u napadu bila uspešna, a u odbrani se dobro „punio reket“ i udvajalo na iskusnom centru Alexu Mariću. Već u drugoj četvrtiti, međutim, Marić dominira u skoku, nepogrešivo izvodi slobodna bacanja, a Podgoričani „šabačkim kontrama“ preko celog terena i lakim koševima kažnjavaju lošu selekciju šuta spoljnih igrača Metalca, posebno za tri poena.

Na odmor se otišlo sa 50:40 za Budućnost, a kada su u trećem periodu igre bekovi Budućnosti počeli da pogađaju „trojke“ iz svih pozicija videlo se da je vrag odneo šalu. U poslednjoj deonici minus Valjevaca iznosio je i 24 poena pošto gotovo pet minuta nisu uspeli da se „jave kući“. I kada su svi strahovali od potpunog „raspada sistema“, Valjevci su se ponovo vratili u ritam, koji garantuje ravnopravnu igru bez obzira na protivnika i utakmicu priveli kraju podnošljivim porazom 72:83.

Majstorović, Dragićević i Pilčević

Majstorović, Dragićević i Pilčević (Foto: www.aba-liga.com)

Nedostajao je Malešević, koji nije putovao zbog povrede, a solidnom partijom vratio se Jevtović pošto je konačno zalečio ozleđeni lakat na utakmici sa Igokeom u Valjevu. Majstorović je imao briljantne trenutke ali i ishitrenu „paljbu“ za tri poena, Jošilo je u krizi, kao i Kutlešić. Đukanović je dobio pristojnu minutažu, Bakić i Pilčević na nivou trenutnih mogućnosti, Rakićević „pao“, Gabrić traži sebe posle pojedinih dobrih partija. Kočović i Čampara tek treba da pokažu koji su im dometi. Đokić je večeras u igru uvodio svih 12 košarkaša.

Trener valjevskih košarkaša pohvalio je Podgoričane i priznao da su mogli i uverljivije da dobiju ponajavljajući kako su evroligaška ekipa, posebno po pristupu i igri u odbrani. Metalac je, smatra Đokić, podbacio upravo u tom segmentu. Jošilo smatra kako su Valjevci „upali u ritam Budućnosti“, pa tu nijr bilo spasa.

Trener Podgoričana Igor Jovović pružio je priliku mladom centru Baćoviću između ostalog i zbog toga što je Subotić bio potpuno neuverljiv, a Rikić malo igra. Braća Šehović, posebno Suad, ispod uobičajenog nivoa, Jaramaz zapažen, tamnoputi Cook i Joseph ubitačni sa „trojkama“.

Jovović je ocenio da je sve bilo dobro osim završne deonice, odnosno da je Metalac imao više vremena za trening, a Budućnost se trošila na tri uzastopna gostovanja u regionalnoj ligi i Evrokupu.

Sportska dvorana Morača u Podgorici. Gledalaca: 1.250 (na TV je to bilo gotovo prazno). Sudije. Dožai, Majkić i Jovović.

Budućnost: Suad Šehović 7, Jaramaz 14, Subotić, Sead Šehović 3, Cook 13, Baćović 8, Ilić 2, Dragićević 11, Marić 12, Radunović, Rikić 2, Joseph 11.

Metalac: Kočović, Čampara, Kutlešić 1, Janković 5, Majstorović 15, Jevtović 19, Pilčević 12, Jošilo 2, Rakićević, Đukanović 9, Bakić 9, Gabrić.

U 9. kolu, 6. novembra u 21.00 sat, Metalac dočekuje Zadar.

 

 

Aktuelno

Medvednik (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post Pre 1 sati 53 minuta

Ko se "igra" sa zaštitom valjevskih planina

U svim Prostornim Planovima Republike Srbije, počev od 1996. godine, valjevske planine se planiraju za zaštitu. I u najnovijem Prostornom Planu za zaštitu od 2021-2035. godine su planirani...  · 1 komentar