Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2015, 16:28

Poraz Valjevaca u Krčagovu

č: | fb:

Mršav bilans srpskoligaša Kolubarskog okruga u današnjem 13. kolu Zapadne grupe – Budućnost-Krušik izgubila u Krčagovu, kod Užica, Ubljani na svom terenu osvojili samo bod protiv Aranđelovčana (0:0), Lajkovčani su doneli veliki bod igrajući 0:0 sa Mačvom u Šapcu. U prošlom kolu, komšijski derbi Železničar-Jedinstvo takođe je odigran 0:0.

Valjevci su u rodnom mestu Nemanje Vidića izgubili 1:2 (0:1) od domaćeg Jedinstva, koje se posle ispadanja iz Prve lige Srbije konsolidovalo i zabeležilo seriju odličnih rezultata. Trener Bajić bio je na mukama – Gentić i Stevanović su povređeni, zbog kartona izostali su Rašević, Sević i Milinković, dok je Čočović bio povređen, pa (s pravom) uvređen (ima glasina da je napustio klub).

Istumbani tim, u prinudnom izdanju, bio je korektan u drugom poluvremenu, dok je prvih 45 minuta proteklo u privikavanju na novonastalu situaciju i nalete ambicioznog protivnika. Jedinstvo je povelo u 42. minutu, kada je zapaženi Mladenović iskoristio jednu od svoje četiri prilike, koje je danas imao: Stanić je nadigrao Kojića, lopta se dokotrljala do Mladenovića, usledio je udarac u bliži ugao, a Vojisavljević je bio na krivoj nozi.

Izjednačio je A. Ilić, iz jedanaesterca, u 62. minutu – do povrede najopasnijeg igrača gostiju Sofronića srušio je Glišović, domaći su neopravdano protestovali posle odluke sudije Ivana Vučićevića iz Kraljeva da pokaže na „belu tačku“.

Gol odluke postigao je Pavlović iz slobodnog udarca u 79. minutu, a svemu je prethodio nepotreban prekršaj na oko 20 metara od gola Vojisavljevića, koji je, čini se, loptu imao „na ruci“ ali je ona ipak završila u njegovom levom gornjem uglu.

Neverovatno je koliko su valjevski fudbaleri i danas, ne po prvi put, pokazali manjak sportske inteligencije. Opet su zaradili nekoliko „seljačkih“ kartona bez ikakve potrebe zbog čega trpe rezultati. Trener Bajić i klupsko rukovodstvo mogli bi da razmisle o uvođenju „makazica po džepu“ za ovakvo nesportsko ponašanje!

Imali su Valjevci još nekoliko (polu)prilika, kao uostalom i domaći fudbaleri, ali ih nezapaženi I. Tomić (sve je bilo bolje kada ga je zamenio U. Tomić) i Milovanović, nisu iskoristili. Budućnost-Krušik, pogotovo posle odlaska trenera Dejana Nikolića u Lazerevac, ne zna da igra tvrdo, na rezultat. Da i bez šansi dođe do pogotka, što je odlika današnjeg fudbala u svim rangovima takmičenja. Prošlo je vreme „umiranja u lepoti“, posebno u situaciji kada se gubi od ranopravnog, često i od slabijeg rivala!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, A. Ilić, Đermanović, Kojić – Prokić, Milovanović, Sofronić (Milivojević) – Kosić, I. Tomić (U. Tomić) – Popović.

Valjevsku klub sutra slavi Mitrovdan, svoju krsnu slavu, a rezanje kolača je u 11.30 u prostorijama na stadionu u SRC Pećina.

Poredak u vrhu tabele: Smederevo posle pobede 2:1 u Zubinom Potoku ima 30 bodova, Mačva je druga sa 27, Budućnost-Krušik treći sa 25, a Železničar četvrti sa 22 boda. Jedinstvo je 13, među 16 ekipa, sa 12 osvojenih bodova. U pretposlednjem, 14. kolu, Valjevci dočekuju Slogu iz Požege, Železničar igra sa Jedinstvom iz Krčagova, dok Ubljani gostuju u Smederevu.

Komšijski derbi Osečancima

U komšijskom derbiju „zonaša“ OFK Osečina je pobedila Spartak sa 2:1 (1:0). Strelci su bili Matić 2 za domaće, a Vuković za Ljižane. Radnički je na Petom puku uverljivom pobedom 3:0 (2:0) došao do važnih bodova u utakmici sa Prijepoljcima. Dva gola postigao je Marković, a jedan V. Đukić.

Sutra (13.30), Zadrugar u Lajkovcu igra sa mioničkom Ribnicom, dok je Brezovica domaćin Radničkom iz Klubaca, kod Loznice. Valjevci su pri vrhu tabele. Brezovčani na samom dnu, dok se ostali bore za plasman u „zlatnoj sredini“.

U pretposlednjem, 14. kolu Zonske lige Drina, narednog vikenda, Ribnica dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca. Spartak gostuje u Bajinoj Bašti, OFK Osečina u Novoj Varoši, Zadrugar u Prijepolju, Radnički u Sjenici, a Brezovica u Arilju.

 

 

Aktuelno

Sajam zapošljavanja (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
U organizaciji NSZ – Filijala Valjevo Pre 8 sati 34 minuta

Na Sajmu zapošljavanja posao za 300 radnika

Na sajmu zapošljavanja, koji je održan danas na Gradskom trgu, 15 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. Na evidenciji je trenutno oko 2700 nezaposlenih lica sa...

Manifestacija Ljubini dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Za najbolji putopis Pre 15 sati 9 minuta

Vesna Aleksić dobitnica nagrade "Ljubomir P. Nenadović"

Nagrada "Ljubomir P. Nenadović" za najbolji putopis na srpskom jeziku pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Melodije Evrope". Nagrada će dobitnici biti uručena 27. septembra na manifestacije "Ljubini...