Đorđe Majstorović i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Majstorović i Vladimir Đokić (foto: Đorđe Đoković)
26.12.2015, 12:28

Metalac dočekuje Sutjesku

č: | fb:

Košarkaši Metalca danas, od 17.00 sati u Hali sportova, dočekuju Sutjesku iz Nikšića u 17. kolu ABA lige. Još jedna od utakmica, koje bi se, u borbi za opstanak, morale dobiti. Nikšićani su slavili u prvom susretu pred svojim navijačima, a Metalac je tada vodio Vlada Mišković, trener juniora, posle Đokićeve ostavke, koju je potom povukao i vratio se na klupu Metalca.

Đokić je na pres konferenciji rekao kako Metalac na ovoj, ali i na preostalim utakmicama do kraja sezone, želi da pokaže kako mu je mesto u ABA ligi bez obzira na sve probleme, koje klub pritiskaju od početka priprema.

„Želimo da pobedimo, bolja smo ekipa od Sutjeske, što ćemo na terenu i pokazati. Nikšićani nisu za potcenjivanje, neugodni su kad se razigraju – imaju odlične šutere spolja, imaju i zavidnu visinu u reketu. Uveren sam da ćemo slaviti. Bitna je pobeda, nećemo juriti razliku veću od one kojom smo poraženi u Nikšiću“, kazao je Đokić.

U ekipi će posle povrede desne šake ponovo biti centar Đorđe Majstorović u prkos činjenici da, kako sam kaže, nije u potpunosti sanirao povredu.

„Trenirao sam dve nedelje, ovu sedmicu sam radio sa ekipom. Želim da igram – minut, dva, tri, pet – onoliko kolko mi trener pruži priliku!“, rekao je novinarima Majstorović. Optimista je, očekuje podršku sa tribina u važnoj utakmici.

Đorđe Majstorović

Đorđe Majstorović (Foto: Đorđe Đoković)

Njegovo prisustvo bitno je zbog protivteže korpulentnim centrima gostiju, Albijaniću (211) i Šaliću (210), a i svaki poen bio bi dragocen, posebno posle odlaska Maleševića u Rumuniju. Njegovo odsustvo, doduše, u Laktašima i pobedi protiv Igokeee, manje je bilo uočljivo no što se pretpostavljalo.

Sutjeska ima pobedu manje od Metalca ali je neugodna ekipa i u Valjevo svakako nije došla da se preda unapred. Trener Dušan Dubljević, koji je posle startnih poraza nudio ostavku koja nije prihvaćena i bek Nikola Korać, u izjavi za sajt ABA lige, veruju da bi u Valjevu mogli da iznenade ukoliko uspeju da nametnu svoj ritam i zadrže visok nivo koncentracije, posebno u odbrani.

Zanimljivo je da Nikšićani među 15 licenciranih igrača imaju njih deset visokih dva metra i viših! Vodeći strelci su im spoljni igrači Pavlićević i Vranješ, kao i visoki Spasojević (204). Oni su juče stigli u Valjevo, pa su sinoć i od jutros trenirali u Hali sportova.

Prema podacima objavljenim u beogradskim medijima, Vlada Đokić leta 2016. neće voditi ni jednu selekciju Srbije iako je sa mladima u 2015. osvojio „zlato“ na EP u Italiji, jedini od svih. Doduše, u 2014, kao trener kadeta, jedini nije bio na pobedničkom postolju. Iako objašnjava da je to stvar njegovog dogovora sa ljudima iz KSS, Igorom Rakočevićem i Vladom Kuzmanovićem, do kojeg se došlo posle korektnog, otvorenog i prijateljskog razgovora, e da bi se odmorio i posvetio klubu i porodici, ipak je nelogično da, recimo, B tim Srbije vodi Zoran Todorović iz Smedereva, grada iz kojeg je i Andrija Kleut, visoki funkcioner KSS.

Utakmicu Metalac – Sutjeska od 17.00 sati u Hali sportova sudiće Dožai (Hrvatska), Majkič (Slovenija) i Jovanović (BiH), dok je delegat Orcević iz Beograda. I ovoga puta besplatan ulat imaju valjevski osnovci i srednjoškolci.

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 14 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 54 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara