Slavlje nakon pobede (foto: Đorđe Đoković)
Slavlje nakon pobede (foto: Đorđe Đoković)
26.12.2015, 19:40

Metalac pobedio Sutjesku

č: | fb:

Valjevski košarkaši pobedili su večeras u Hali sportova Sutjesku sa 84:78 (19:19, 25:20, 21:18, 19:21) u bitnoj utakmici 17. kola ABA lige. Razlika kojom je Metalac slavio manja je od  minus 11 iz prvog dela, iz Nikšića, ali to u ovom trenutku i nije bitno – teško će na kraju ligaškog dela odlučivati međusobna razlika u utakmicama dva ili više klubova, koji bi sa istim brojem pobeda „zatvarali krugove“! Bar je naše mišljenje, važno je izboriti (bar) deset pobeda, a ovo je Metalcu sedma.

Pomalo čudan tok imala je večerašnja utakmica. Valjevci još u prvoj četvrtini nisu uspevali da kazne neefikasnu igru „stegnutih“ gostiju, koji nisu mogli da računaju na iskusne spoljne igrače Vranješa (presedeo na klupi) i Popovića (nije ni doputovao u Valjevo). Umesto desetak poena prednosti na „mali odmor“ otišlo se sa 19:19 jer je Pavlićević u poslednjim trenucima pogodio troju gotovo sa centra terena!

Skok Gabrića

Skok Gabrića (Foto: Đorđe Đoković)

Nešto bolje bilo je u drugoj četvrtini, ali su gosti opet dali trojku u poslednjim trenucima. Utakmica je rezultatski prelomljena u drugom poluvremenu, kada je prednost Metalca sezala i do 11 – 12 poena, ali se sličnom brzinom i topila iako su gosti igru bazirali na iskusnim Pavlićeviću i Spasojeviću, dok su na drugoj strani ton igri davali Rakićević, Kutlešić, Kočović, Gabrić... Bakić, Jevtović i Jošilo standardni, posebno u odbrani, nije bilo koševa Todorovića, a Čampara i Janković pružaju koliko za sada mogu.

 „Dvije trojke malog Rakićevića, pogotovo ona prva 'iz očaja' odveli su utakmicu na njihovu, a ne na našu stranu“, smatrali su na pres konferenciji trener Dušan Dubljević i kapiten Nikola Žižić. Dubljević je zamalo bio isključen u 29. minutu posle burne reakcije na sudijske odluke, tada na odluke Marija Majkića. Trener gostiju se posle obraćanja novinarima, pri izlasku iz pres sale, delegatu Orceviću iz Beograda posebno žalio na „lopova iz Banja Luke (Bojana Jovanića, prim BV)“.

Polaganje Jevtovića

Polaganje Jevtovića (Foto: Đorđe Đoković)

Činjenica je da su Majkić i Jovanić grešili na obe strane, pa je najiskusniji među njima Dožai pokušavao da to „ispegla“, ali daleko od toga da su arbitri odlučili pobednika! Uostalom, Sutjeska je iz ’bonusa’ (dozvoljena četiri faula bez obaveznog izvođenja slobodnih bacanja) u trećoj i četvrtoj četvrtini tek u finišu tih deonica...

„Bila je to teška utakmica, Sutjeska igra muški. Momci su bili umorni od napora u Laktašima ali i dugog puta pri povratku, kada smo zbog gužve na autoputu morali da idemo na Ilok i Bačku Palanku, pa da se preko tog dela Vojvodine vratimo u Valjevo. Važno je da smo pobedili, ali opuštanja i sistema ’lako ćemo’ ne sme da bude!“, rekao je novinarima trener valjevskih košarkaša Vlada Đokić, koji je večeras, što retko radi, umeo da podvikne onima što brzopleto gube lopte sa kapitenom Kutlešićem na čelu. Nerviralo ga je i to što je „zona 1 – 3 -1“ davala efekta u odbrani, koji nije materijalizovan jer su lopte bezglavo gubljene bez ikakve potrebe.

Prodor Rakićevića

Prodor Rakićevića (Foto: Đorđe Đoković)

Bio je, međutim, zadovoljna napretkom Rakićevića i Kočovića iako škrt na deljenju komplimenata. „Nadam se da su nevolje prošle, vraća se i Majstorović, ostaje nam da i dalje dobro treniramo“, kazao je Đokić. Majstorević je večeras igrao 5,39 minuta. Možda bi ga na terenu bilo i više da nije nervozno reagovao posle pojedinih svojih promašaja, kada je još nezaraslom šakom, nakon loma kosti, lupao po konstrukciji koša!

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca: oko 300. Sudije: Dožai, Majkić i Jovanić. Delegat: Orcević.

Metalac: Kočović 11, Badovinac, Čampara 4, Kuitlešić 19, Janković, Majstorović 2, Jevtović 8, Jošilo 7, Rakićević 18, Bakić 7, Todorović, Gabrić 8.

Sutjeska: Pavlićević 14, Đurović, Kovač, Ćalasan, Mugoša 2, Albijanić 11, Spasojević 22, Korać 8, Žižić 10, Pavić 7, Vranješ, Šalić 4.

Zakucavanje Gabrića

Zakucavanje Gabrića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac sada ima skor 7/10, i dalje je u „opasnoj zoni“ na tabeli ABA lige (ispadaju dve ekipe), a 3. januara 2016. igra sa Cibonom u Zagrebu, ekipom koja se takođe bori za opstanak u ABA ligi. Potom, 9. januara, u Valjevo stiže Krka, koju je Metalac pobedio u Novom Mestu, što će, svakako, Slovencima biti motiv više da pokušaju revanš.

Šut Bakića

Šut Bakića (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

 

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 17 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 23 sati 57 minuta

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara