KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2015, 07:38

Na probi Milisavljević i Đukanović

č: | fb:

Na treninzima košarkaša Metalca su i dva nova lica, bekovi Miloš Milisavljević (22, 202) i Milutin Đukanović (24, 190), koji su, prema saznanjima Kolubarskih.rs na probi, a ukoliko trener Vladimir Đokić proceni da bi mogli da unaprede igru valjevskog ABA ligaša biće razgovora i o eventualnom angažmanu.

Vest o mogućim novajlijama nije došla iz kluba već se pojavila na različitim portalima – dnevni list Kurir „doselio“ je Milisavljevića u Valjevo, dok je specijalizovani crnogorski košarkaški sajt objavio kako je Đukanović novi član Metalca.

Miloš Milisavljević je sjajno igrao u subotičkom Spartaku, potom je bio i na probi u Partozanu kod Duška Vujoševića, a selektor Saša Đorđević nagradio ga je pozivom na pripreme A selekcije uoči SP u Španiji. Potom nije uspeo da se izbori za angažman u jednom od vodećih španskih prvoligaša, pa je završio u ekipi Santa Kruz, filijali američkog NBA ligaša Golden Stejt Voriorsa.

Imao je pristojnu minutažu na 21 utakmici, a Santa Kruz bio je prvoplasiran u tzv. Razvojnoj ligi SAD. Eventualni problem je koliko je Milisavljević spreman s obzirom na to da je bio povređen

Milutin Đukanović je sezonu počeo u Turk Telekom, gde je imao pet ligaških i devet utakmica u Evrokupu sa malom minutažom uz napomenu da je Turk Telekom poslednji na tabeli. Pominjan je prošle zime kao moguće pojačanje beogradskih crno-belih ali ga Vujošević nije ostavio među kandidatima za najbolji sastav uprkos preporuci Bože Tanjevića. Momak sa Cetinja je do sada najbolje igrao za Lovćen, gde je sa prosekom od 21 poena po utakmici bio najbolji strelac Prve lige Crne Gore.

Iz Metalca nema vesti o tome kakve su im šanse da zaigraju u ABA ligi. Moguće je da će više detalja o svemu biti na današnjoj pres konferenciji (11.30 sati) upriličenoj uoči utakmice sa Cibonom u Zagrebu, u 18. kolu ABA lige, koja je na programu 3. januara 2016. u 19.00 sati.

 

 

Aktuelno

Vatrogasci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nezvanično Pre 11 sati 23 minuta

Starica stradala u požaru u selu Dračić kod Valjeva

U selu Dračić, kod Valjeva, sinoć je u požaru nastradala M.I. (87) iz tog sela, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Požar je prijavljen oko 19 časova, gorela je manja pomoćna kuća u kojoj je živela...

Radovan Trnavac Mića (foto: Đorđe Đoković)
In memoriam Pre 1 dan

Radovan Trnavac Mića (1950-2024)

Akademski slikar Radovan Trnavac Mića preminuo je danas u Beogradu posle kraće blesti. Rođen je 1950. godine u Kragujevcu, osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu...  · 3 komentara